En broccoli opskrift mere, men det er altså også bare en skøn grøntsag 🙂 og så er der pænt mange grønne bønner i. Jeg elsker, når man kan få friske grønne bønner. Der er helt anderledes smag og bid i, end i dem på frost.
Det var aftensmaden hos os i dag 🙂 Min portion var uden bacon, men det kom i de andre.
En gavmild mængde revet parmesan blev drysset på, efter billedet var taget 🙂
Ingredienser – 3-4 personer
2 fed hvidløg
1 frisk rød chili
1 stort broccoli – ca. 350 g. renset vægt (med buketter og det pæneste af stokken)
1 dl. hvidvin – kan erstattes med kogevand fra broccolien eller bouillon
1 dl. piskefløde
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
300 g. grønne bønner – renset vægt
1 pk. bacon – 125 gram
225 g. frisk pasta – jeg har brugt 1 pakke Pastella grøntsags bidder
desuden revet parmesan til drys ved servering
Hvidløg og chili snittes fint.
Bønnerne skylles og nippes og skærs i mindre stykker.
Broccolihovedet renses, og ca. det halve af hovedet deles i små buketter (til venstre på skærebrættet). De små buketter skal gemmes til sidst.
Broccolien (til højre på skærebrættet) koges mør i vand med lidt salt i. Det skal koge i 5-8 minutter. Gem ca. 1 dl. af kogevandet.
Bacon steges sprødt i ovnen ved 200 grader almindelig ovn i 12-15 minutter.
Bønnerne koges i 3 minutter i vand med lidt salt.
Pastaen koges efter anvisning på pakken.
Kom lidt olivenolie i en gryde, og steg chili og hvidløg blødt.
Kom hvidvin og de kogte broccoli i sammen med piskefløde, 1 dl. af kogevandet fra broccolien og citronsaft.
Varm det godt igennem.
Giv det en tur med stavblenderen, og smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.
Kom de små rå broccoli hoveder i sammen med pasta og bønner, og varm retten igennem.
Bland bacon skåret i mindre stykker i retten ved servering, og drys med masser af revet parmesan 🙂
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.