En brownie på Valrhona’s Dulcey må blive en blondie. Dulcey chokoladen er for nylig flyttet ind i mit køkken – og mit madhjerte. Karamelagtig og skøn chokolade, der hverken er en hvid eller en mørk chokolade, men en blond chokolade med et kakaoindhold på 32%. Om den smager godt i en brownie? Ja! Den smager fantastisk. Nogen i familien er glade for mig i dag 😉
Normalt køber jeg chokolade hos emilschokolade.dk, men denne gang har jeg købt den hos bagetid.dk.
Blondien er fredagskage hos os i dag med nutellais (frosset ned i hjerteforme af silicone) og hindbærcoulis. Det passer bare perfekt sammen 🙂
Vi har fået den nybagt. Mange synes en brownie er bedst, når den har været på køl. Jeg må indrømme, at jeg bedst kan lide den nybagt, blød og lækker. Lun er den helt fantastisk 🙂
Ingredienser – 1 kage bagt i en form på 20 x 20 cm. giver 20 små stykker
blondie
200 g. Valrhona Dulcey
100 g. smør
3 æg
250 g. rørsukker
korn af 1 polynesisk vaniljestang
75 g. hvedemel
50 g. grofthakkede pekannødder
hindbærcoulis
250 g. hindbær fra frost
½ polynesisk vaniljestang
75 g. rørsukker
Kom smør og chokolade i en skål, der kan tåle mikro. Eller smelt det sammen over vandbad.
Kom skålen i mikroovnen i 2 x 30 sekunder ved medium effekt og rør godt mellem hver gang. Hvis chokoladen ikke er smeltet nu, giver du det 20 sekunder mere.
Kom æg, rørsukker og vaniljekorn i en skål.
Pisk det i et par minutter.
Pisk Dulcey/smør blandingen i ved lav hastighed.
Rør melet i.
Vend de grofhakkede pekannødder i.
Hæld dejen i en form på 20 x 20 cm. beklædt med bagepapir.
Bages ved 180 grader almindelig ovn i ca. 40 minutter.
Køl kagen ned på en rist.
Sådan ser den ud, når man ikke kan vente med at smage, og lige skærer et smalt stykke af den varme kage 🙂
Til hindbærcoulis kommes hindbærrene i en lille gryde, og varmes langsomt op med den tomme vaniljestang.
Småkoger i ca. 10 minutter uden låg.
Hældes gennem en sigte. Tryk massen med bagsiden af en ske, så du får mest muligt med.
Hæld hindbærsaften i en ren gryde, og tilsæt rørsukker og vaniljekorn.
Kog igennem i 1 minut.
Hæld det i en skål, og køl det ned.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.