Skønne bløde boller, der har en dejlig smag af appelsin, og her passer chokolade helt perfekt til.
Jeg har Valrhona Manjari 64% chokolade i bollerne. Hvis du ikke er så begejstret for mørk chokolade, bliver de også rigtig gode med mælkechokolade 🙂
I dag vovede jeg mig på tur ud i verden, mens bollerne efterhævede. Tiden løb fra os, og mine boller har hævet lige rigelig længe. Så kan de ikke rigtig holde faconen, men de er svampede og lækre alligevel. I opskriften er angivet den tid, de burde have hævet 😉
Ingredienser – 10 styk
25 g. gær
1½ dl. lunt vand
100 g. yoghurt naturel
450 g. hvedemel
1 æg
50 g. blødt smør
½ tsk. salt
3 spsk. rørsukker
fintrevet skal af 1 appelsin – øko eller ubehandlet
150 g. grofthakket chokolade – mørk eller lys
endvidere bruges 1 æg + 2 spsk. mælk til pensling af bollerne.
Kom alle ingredienser – undtagen chokolade – i skålen til røremaskinen.
Ælt dejen godt og længe – gerne 15 minutter – til den er elastisk.
Kom chokoladen i og ælt, til den er fordelt i dejen.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter.
Dejen deles i 10 stykker, der formes til boller og sættes på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 1 time. Mine her på billedet hævede i 1½ time, og det er for længe 😉
Pensl bollerne med sammenpisket æg.
Bages i en 220 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 12 minutter.
Køl bollerne af på en rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.