Hvis jeg kunne, ville jeg danse en happy dance i mit køkken, for de her boller er nok de bedste, jeg nogensinde har bagt! – og det siger alligevel en del, for jeg har bagt pænt mange boller gennem årene 😉
De har længe stået i idébanken, og da chefen havde lyst til brød i dag, blev det til yoghurtbollerne. Jeg ville helst have haft rosiner i, men her er vi ikke enige. Chefen bryder sig ikke om rosiner i brød – eller kage for den sags skyld – bum!
Pekannødderne kan erstattes med mandler eller andre nødder, chokolade, rosiner, grofthakkede abrikoser, figner eller dadler. Masser af muligheder i de her boller.
Bløde, svampede og møglækre er de. Spis dem med ost, pålæg eller syltetøj 🙂 Jeg fik en med hjemmelavet jordbærsyltetøj med vanilje. Haps! siger jeg bare 🙂
Ingredienser – 12 boller
25 g. gær
300 g. yoghurt naturel
2 æg
50 g. solsikkeolie – eller anden neutral olie
1 tsk. salt
3 spsk. rørsukker
600 g. hvedemel
100 g. grofthakkede pekannødder
endvidere bruges 1 æg + 2 spsk. mælk til pensling
Alle ingredienser bortset fra pekannødder kommes i røremaskinen.
Dejen æltes godt og længe. Gerne 10-15 minutter.
Pekannødderne æltes med et par minutter til sidst.
Dejen hæver lunt og tildækket i 2 timer.
Dejen deles i 12 stykker, der formes til boller, og lægges på bageplade.
Hæver lunt og tildækket i 1½ time. Der var køligt i køkkenet i dag, så på en lun dag, skal de måske kun hæve 1 time 😉
Pensles med sammenpisket æg og mælk.
Bages i en 220 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 12 minutter.
Du får også lige et billede af bollerne i ovnen, for jeg har fået ny ovn, og den er bare så fin, når den er helt ny 🙂
Bollerne køler ned på en rist.
Hanne skriver
Hej Lene
Tak for skønne opskrifter, skønt du giver den gas i køkkenet igen
Du er så sej.
Jeg har lige lagt dejen til bollerne ser lækre ud
Knus
Hanne
Sandra skriver
Hejsa
Rører du gæren om i yoghurten?
Spisestuen skriver
Nej, det gør jeg ikke. Jeg kommer bare alle ingredienserne i på én gang.
Hilsen Lene
May-Britt skriver
Jeg elsker Pekannødder, så vil prøve din opskrift..
Men vil sætte dem igang om morgenen og bage dem om aftenen (får gæster, og er på job til kl 19) Skal jeg prøve med halvdelen af gæren
På forhånd tak..
Hilsen May-Britt
Spisestuen skriver
Umiddelbart ville jeg ikke halvere gærmængden, hvis hævetiden på køl er omkring 8-9 timer. Hvis de skal stå 12-14 timer – som i natten over – ville jeg halvere gærmængden.
Jeg ville bruge 20 gram gær.
Hilsen Lene
Marianne skriver
Skal de virkelig hæve 1½ time på plade efter de er formet ?