Opskriften på de her bunde er resultatet af flere forsøg. Mængderne er reguleret, til både konsistens og smag sad lige i skabet 🙂
Søde og bløde bunde med skøn vaniljesmag. Der er yoghurt i dejen, og bundene holder sig svampede og lækre. De sidste lavede jeg for 3 dage siden. De har ligget pakket ind i film på køkkenbordet, og er stadig fugtige og lækre i dag 🙂
Opskriften her er til to tykke bunde på 20 cm. Du kan sagtens fordele dejen i 3 forme, eller du kan bage hele portionen i én form, og så skære kagen ud i bunde, når den er bagt. Jeg er størst tilhænger af at bage dejen i det antal, som jeg har brug for. Jeg synes altid, det er lidt trælst at stå og skære den bagte kage i fine lige tykke bunde 😉
Brug bundene til at lægge creme, mousse eller fromager imellem, eller læg dem sammen med flødeskum og friske bær.
Jeg har brugt olie i dejen. Det synes jeg fungerer bedst til en kage, der skal kunne opbevares i køleskab. Bundene holder sig lidt bedre bløde, end hvis der er smeltet smør i dejen.
Jeg har brugt røremaskinen med piskeindsats til hele processen. Hvis du ikke er så fortrolig med den, kan du bruge elpisker til at piske æg og sukker luftigt med, og så bruger du en dejskraber til at folde resten i bagefter.
Ingredienser – 2 tykke bunde på 20 cm.
4 æg
200 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
korn af 1 vaniljestang
200 g. yoghurt naturel
75 g. solsikkeolie – kan erstattes af smeltet smør
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
Kom æg, rørsukker og vanilje i røreskålen og pisk ved højeste hastighed i 10 minutter.
Yoghurt piskes sammen med olie i en skål.
Mel blandes med bagepulver og sies.
Sæt hastigheden på laveste trin og rør melblandingen i dejen skiftevis med yoghurtblandingen ad 3-4 gange. Det skal gå hurtigt med at komme i skålen. Dejen må ikke røres for længe, for så røres luften ud af den. (Ellers er det her fint at bruge en dejskraber til at vende mel og yoghurt/olie i dejen.)
Fordel dejen i 2 smurte forme på 20 cm.
Bages ved 160 grader almindelig ovn i 30-35 minutter.
Køler af i formene på en rist.
Opbevares pakket ind i husholdningsfilm.
Bundene egner sig fint til at komme på frost.
Helle skriver
Bruger du den teknik med et vådt viskestykke omkring? (Har ikke bagt bunde før, og heller ikke bagt med vådt klæde om noget før).
Kan hele portionen hældes i en bradepande hvis det skal bruges til en meget stor lagkage?
Spisestuen skriver
Den med viskestykket bruger jeg ikke.
Du kan sagtens hælde dejen i en bradepande, hvis du skal lave en stor lagkage. Vær opmærksom på bagetiden. Måske den er lidt længere, men stik i kagen med en tandstik eller lignende. Når der ikke hænger dej ved, er kagen færdig.
Hvis du laver store bunde, er de nemmere at håndtere, når kagen skal lægges sammen, hvis du har haft dem en tur på køl eller frost.
Hilsen Lene
Betina Kilsgaard skriver
Virkelig en god og idiot sikker opskrift. Luftige og lækre. Jeg brugte kærnemælk – og tilsatte lidt natron. Virkede perfekt