Regnbueis er der ikke så meget at sige om 😉 Det smager bare godt!
Chokoladeis, jordbæris og vaniljeis frosset i lag. Laget her af jordbæris er en smule for tykt i forhold til de andre. Det har jeg reguleret opskriften for, så lagene skulle gerne blive ret ens i tykkelsen 😉
I hvilken rækkefølge de forskellige slags is skal ligge, er helt op til dig at bestemme. Jeg holder mest af chokoladeis sammen med jordbær, så derfor ligger de sammen 😉
Cremet og lækker is er det 🙂
Vaniljekorn er bare noget af det smukkeste 🙂
Ingredienser – ca. 2½ liter is
chokoladeis
200 g. kondenseret mælk
2 spsk. god kakao – jeg bruger Valrhona
3 dl. piskefløde
jordbæris
250 g. jordbær (mine er fra frost)
1 spsk. citronsaft
korn af ½ polynesisk vaniljestang
250 g. kondenseret mælk
2 dl. piskefløde
vaniljeis
200 g. kondenseret mælk
korn af ½ polynesisk vaniljestang
3 dl. piskefløde
Jeg har brugt en 3 liters brødform til at lave isen i. Du kan også lave den i portionsglas og fryse ned. Det kunne også være rigtig fint 🙂
Chokoladeis
Pisk kakao sammen med kondenseret mælk.
Pisk fløden til blødt skum.
Pisk kakaoblandingen i flødeskummet.
For en brødform med husholdningsfilm, og hæld chokoladeisen i.
Dæk formen og sæt den på frost et par timer.
Jordbæris
Bring jordbær og citronsaft i kog, og kog uden låg i ca. 5 minutter.
Passér massen gennem en sigte, så de små kerner sies fra. Mas frugtkødet igennem sigten med bagsiden af en ske, så ligger der ikke meget tilbage i sigten.
Køl jordbærmassen af.
Pisk den afkølede jordbærmasse sammen med vaniljekorn og kondenseret mælk.
Pisk fløden til blødt skum.
Pisk jordbærblandingen i flødeskummet.
Hæld jordbærisen i formen ovenpå chokoladeisen.
Sæt på frost et par timer.
Vaniljeis
Pisk vaniljekorn og kondenseret mælk sammen.
Pisk fløden til blødt skum.
Pisk vanilje/kondenseret mælk i flødeskummet.
Hæld vaniljeisen over jordbærisen.
Sæt på frost i 4-6 timer eller gerne natten over.
Tag isen ud af fryseren, og sæt den i køleskabet i 20-30 minutter, inden den skal serveres.
Vend isen ud på et fad, og server den gerne med frisk frugt.
Hanne K skriver
Ser fint ud Hold op det er mange år siden jeg har fået trefarvet is.
– Måske hænger det sammen med at jeg har læst at færdigkøbte trefarvet hænger sammen med nogle af de samme ingredienser som der er i tapetklister…
Måske skulle jeg prøve at lave en laktosefri udgave til børnebørnene.
Kh Hanne
Spisestuen skriver
Oh!! Kommer ikke bag på mig, at der skulle være samme kemi i de to ting 🙂 Færdigproduceret mad kan være en sand gyser!
Lyder derimod hyggeligt med noget hjemmeproduceret is til børnebørnene.
Hilsen Lene
Anette skriver
Ser lækkert ud, og der er ikke noget med at den krystalliserer?
Spisestuen skriver
Det gør den ikke grundet det høje indhold af fedt og sukker i isen.
Anette skriver
Super, det skal prøves, plejer at lave med æggeblommer og sukker, men dette lyder da meget nemmere. Tusinde tak 🙂