Duften – og smagen – af churros kender mange fra Tivoli. Friturestegte stænger trillet i kanelsukker og dyppet i chokolade 🙂
Min version er en smule anderledes, for jeg har bagt mine churros i ovnen, og jeg er kæmpe fan! De smager fantastisk, og de er dejligt sprøde alligevel. De pensles med smeltet smør, når de kommer ud af ovnen, og trilles bagefter i kanelsukker. Haps, det er godt! 🙂
Jeg synes nu, de er bedst til at dyppe i chokoladen, når de ikke har fået smør og kanelsukker 🙂 Uden chokoladen smager de skønt trillet i kanelsukker. Uden noget som helst lige fra ovnen smager de også ret fantastisk 😉 Det må være op til dig, hvordan du bedst kan lide dine churros 🙂
Ingredienser – 50 styk
churros
½ l. vand
150 g. smør
50 g. rørsukker
½ tsk. salt
350 g. hvedemel
3 tsk. vaniljesukker
4 æg
til at trille i
100 g. smeltet smør
150 g. rørsukker
1 spsk. kanel
chokoladedyp
75 g. grofthakket mørk chokolade 70%
2 dl. piskefløde
40 g. brun farin
Kom mel og vaniljesukker i skålen til røremaskinen. Jeg har brugt gummispaden til at lave dejen med, og det fungerer helt perfekt!
Kom vand, smør, rørsukker og salt i en gryde og bring det i kog.
Lad røremaskinen køre ved lav hastighed og hæld det kogende vand/smør i på én gang.
Rør et par minutter.
Lad dejen køle af i skålen i ca. 10 minutter.
Rør æggene i ét ad gangen, og rør godt mellem hver.
Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Sprøjt ca. 15 cm. lange stænger ud på bagepapir.
Bages ved 220 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter til de er lysebrune.
Læg dem på en rist.
Bland sukker og kanel i en dyb tallerken.
Pensl dine churros med smeltet smør, og tril dem i sukker/kanel blandingen.
Til chokoladedyp kommes fløde og brun farin i en gryde.
Bring det op til lige knap kogepunktet.
Tag gryden fra varmen, og rør den grofthakkede chokolade ud i det.
Du kan fryse dine rå churros ned. Når de så skal bages, tager du dem ud af fryseren 1 times tid, inden de skal i ovnen.
Anja skriver
Jeg forsøgte at lave disse churros og tænker der er en fejl i opskriften. Der står 1/2 L vand, hvilket gjorde st min dej var helt flydende. Kunne det tænkes det skulle være 1/2 dl?
Ingrid skriver
Hej, jeg lavede en lille portion, delte opskriften i 4 og de var fine.
mvh
Ingrid
Asta skriver
Jeg forsøgte, at lave disse churros, men da jeg stod og puttede æggene i, var det at jeg tænkte det var meget flydende, og om det ikke var en fejl?
Viktoria Dreiås skriver
De var kjempe gode og de var gode med både med og uten kjokolade og kanel/sukker