Mokka + chokolade giver mocha 🙂 Det var ikke planlagt, at den skulle på bloggen, men det kommer den, for den smager vildt godt.
Jeg havde chokolade dyp tilbage, fra jeg lavede ovnbagte churros den anden dag. Det skulle jo ikke gå til spilde, og med det skønne sommervejr i dag, var det oplagt, at det skulle ende i en is. Det er blevet til en is med mild chokoladesmag og skøn smag af kaffe. Det er bare et hit her hos os med kaffe og chokolade!
Jeg har serveret isen med nøddemarengs og flødeskum.
Det er ikke blevet den kønneste dessert, jeg har lavet, men det er absolut en af de bedste! 🙂
Ingredienser
2 dl. piskefløde
40 g. brun farin
75 g. grofthakket mørk chokolade 70%
2 spsk. instant kaffepulver opløst i 2 spsk. kogende vand
1 dåse kondenseret mælk
½ l. piskefløde
Piskefløde og brun farin varmes op til knap kogepunkt, og hældes over den grofthakkede chokolade. Rør til chokoladen er smeltet.
Rør kaffen i.
Blandingen køles ned til køleskabskold.
Den køleskabskolde chokoladeblanding piskes sammen med 1 dåse kondenseret mælk.
Fløden piskes til blødt skum.
Rør flødeskummet sammen med chokoladeblandingen.
Sæt isen i fryseren.
Anne-Mette Valsgard skriver
Den skal da laves til lørdagsgæsterne. Prøvede din nemme opskrift med kondenseret mælk, den gjorde stor lykke.