Skønt brød med en dejlig krumme, og en sprød og lækker skorpe 🙂
Server brødet til aftensmaden, suppen, frokost eller i madpakken 🙂 Jeg synes, det passer rigtig godt til ost. Parmesan, cheddar eller anden ost med masser af god smag.
Jeg kunne ikke helt bestemme mig for, hvordan det skulle skæres ud, så det halve af brødet blev skåret i “lagkagestykker” og den anden halvdel i firkanter 😉
Ingredienser – 1 brød
4 dl. lunt vand
25 g. gær
150 g. durummel
450 g. hvedemel
2 spsk. olivenolie
1½ tsk. salt
2 tsk. sukker
2 tsk. oregano
1 dl. pinjekerner
1 glas sorte oliven uden sten – 115 gram drænet vægt
Oliven skæres i halve.
Alle ingredienser – undtagen oliven – kommes i røreskålen, og æltes til en blød og smidig dej. Det tager 10-15 minutter. Dejen er klistret, og det skal den være.
Kom de halve oliven i, og ælt til de er fordelt i dejen.
Hæld dejen i en skål smurt med olivenolie. Gerne en lidt stor skål, der er bred i bunden.
Hæver lunt og tildækket i 1 time.
Hæld forsigtigt dejen ud på en bageplade med bagepapir på. (Min bageplade er en mindre plade på 30 x 40 cm. som jeg sætter i ovnen på en rist)
Dryp dejen med olivenolie.
Lad dejen hvile i ca. 30 minutter. Den skal ikke dækkes til.
Sættes i en 250 grader varm ovn ved almindelig ovn og bages i 5 minutter. Varmen sænkes til 225 grader, og brødet bager i 13-15 minutter mere.
Brødet køles af på en rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.