Her er stadig sommer og høje temperaturer, og vi kører lystigt lemonade ned i disse dage 🙂 Et bjerg af skønne modne citroner, hentet hjem fra Bilkas grøntafdeling, leverer masser af dejlig frisk saft. I går lavede jeg jordbær lemonade og i dag en helt almindelig lemonade af citronsaft, sukker og vand. Lækkert og friskt! 🙂
Du kan tilføje lidt smag til din lemonade ved at komme tynde skiver frisk ingefær i sukkersiruppen. Du lader skiverne trække i siruppen nogle timer, og sier dem fra, inden du kommer citronsaft og vand i. Man kan også lade frisk mynte, basilikum eller rosmarin trække i siruppen 🙂
Ingredienser – ca. 1½ liter
2 dl. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
2 dl. vand
3 dl. citronsaft (saft af 5-6 citroner)
8 dl. vand
Kom de 2 dl. sukker i en gryde med 2 dl. vand og varm blandingen op, til sukkeret smelter.
Køl siruppen ned til køleskabskold.
Bland den kolde sirup, citronsaft og de sidste 8 dl. vand sammen.
Server lemonaden iskold og gerne med masser af isterninger i glassene.
Ann skriver
Kan der bruges sukrin gold i stedet for alm sukker??