Super svampet og lækker kage til alle lakridselskere! 🙂 Hvid chokolade er jeg – stadig – ikke begejstret for, men det passer altså bare perfekt til lakrids 😉
Kagen blev egentlig til i min jagt på den perfekte vaniljebund. Her kom jeg ikke lakrids i, men vaniljekorn 😉 og det blev også rigtig godt, men kagen er lige svampet og blød nok til at lægge sammen i flere lag med mousser imellem 🙂
Det er en kage med mange muligheder. Lakrids kan, som nævnt, erstattes med vanilje, eller du kan trylle en kanelkage ved at erstatte med 1 spsk. kanel, som chokoladekage ved at erstatte 25 gram af hvedemelet med kakao. En skøn og svampet basiskage, der også egner sig godt til muffins 🙂
Jeg har brugt raw liquorice powder fra Johan Bülow. Det er ubetinget den bedste lakrids, jeg har smagt 🙂 Hvis du ikke har den i skabet, eller har en anden yndlingslakrids, så bruger du bare det. Det skal hedde lakridsgranulat – og ikke lakridsrodspulver 😉
Ingredienser – 1 kage på 20 cm.
kagen
300 g. yoghurt
200 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
75 g. solsikkeolie – kan erstattes af smeltet smør
1 æg
2 spsk. lakridspulver – raw liquorice powder fra Johan Bülow
200 g. hvedemel
1 tsk. natron
hvid chokoladecreme
200 g. hvid chokolade
1 dl. piskefløde
Til kagen kommes yoghurt, rørsukker, olie, æg og lakridspulver i røreskålen. Jeg har brugt køkkenmaskinen med piskeindsats. Du kan også bruge elpisker.
Pisk kort til det hele er blandet.
Mel blandes med natron og røres i.
Hæld dejen i en smurt form på 20 cm.
Bages ved 150 grader almindelig ovn i ca. 55 minutter.
Kagen køler ned i formen i ca. 30 minutter, inden den vendes ud og køler ned på risten.
Mens kagen køler ned, smeltes hvid chokolade sammen med piskefløde.
Jeg hakker chokoladen groft, hælder fløden over, og sætter skålen i mikroovnen.
Det får ca. 1 minut ved maks. effekt med 20 sekunder ad gangen, hvor jeg tager skålen ud og rører godt mellem hver tur.
Den hvide chokoladecreme køler ned til stuetemperatur på køkkenbordet – min stod i 3-4 timer – og piskes igennem med elpisker, så bliver den hvid og luftig.
Smør cremen på den kolde kage.
Amal skriver
Hej
Hvis jeg skal lave kagen i en form på 24 cm, hvordan skal jeg regner ingredienserne ud?