En variation over “basiskagen”, der også dannede grundlag for lakridskage med hvid chokoladecreme. Svampet og lækker kage, der er rørt sammen på ingen tid, og den efterlader ikke meget opvask i sit kølvand 🙂
Det er rigtig hyggeligt at bage krydderkage. Den smager hyggeligt, og huset dufter skønt. Jeg bagte kagen i går, og der var vejret gråt og trist, så det var lige før, vi kom i julestemning 😉
Der er kaffe i glasuren sammen med lidt kakao og vanilje. Det skal man ikke lade sig afskrække af. To skønne piger på 2 og 4 år var forbi, og begge elskede kagen 🙂 Jeg har så brugt koffeinfri espresso 😉
Ingredienser – 1 kage bagt i en form på 20 x 20 cm.
kagen
300 g. yoghurt naturel
100 g. rørsukker – kan erstattes med almindeligt sukker
100 g. brun farin
1 æg
75 g. solsikkeolie – kan erstattes med smeltet smør
200 g. hvedemel
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
¼ tsk. nelliker
glasur
150 g. flormelis
1 tsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
2-3 spsk. espresso – eller en stærk brygget kaffe
Kom yoghurt, rørsukker, brun farin, æg og olie i en skål, og rør det godt sammen. Jeg bruger røremaskinen med piskeindsatsen.
Bland mel med natron og krydderier, og rør det i.
Hæld dejen i en form på 20 x 20 cm. beklædt med bagepapir.
Bag kagen ved 150 grader almindelig ovn i ca. 1 time.
Lad kagen køle af i formen i 15-20 minutter, inden den løftes ud og køler ned på en rist.
Til glasuren røres alle ingredienser sammen.
Bred glasuren over den kolde kage.
EVA skriver
HEJ LENE:
SIKKE EN SKØN KAGE MED KAFFEGLASUR – JEG MÅ IGANG KAN SLET IKKE VENTE, OG DEN DUFT UHM. TAK FORDI DU GIVER OS SÅ MANGE GODE OPSKRIFTER. HA DET GODT.
K.H. EVA.