Hakket oksekød stegt på panden med hvidløg, ingefær og chili. Tilsat tamari, ahornsirup og citronsaft, og så har det simret et par timer under låg. Mørt kød med masser af smag serveret med blomkålsris. Også fint at servere almindelige ris eller nudler til, eller måske som fyld i pitabrød 🙂
Jeg ville have haft noget snittet bladselleri i til sidst, men det der lå i køleskabet var ikke så pænt, så det blev byttet ud med majs.
Der er fremgangsmåde til blomkålsris nederst i indlægget, ellers kig forbi Blomkålsris, hvis du gerne vil have flere billeder og mere tekst 🙂
Ingredienser 3-4 personer
500 g. hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 stykke frisk ingefær
1 stor rød chili befriet for kerner
½-1 dl. tamari – kan erstattes med soja
2 spsk. ahornsirup
1 dl. vand
1 spsk. citronsaft
2 dl. majs – eller snittet bladselleri – ikke med på billedet 😉
Ingefær, hvidløg og chili snittes fint.
Svits oksekødet i halv olivenolie og halv smør.
Kom ingefær, hvidløg og chili i panden, og svits det med i et par minutter.
Kom ½ dl. tamari, vand og ahornsirup i panden.
Læg låg på, og lad kødet simre ved svag varme i 1½-2 timer.
Kom majs – eller bladselleri – i og citronsaft.
Skru op for varmen, og lad det koge uden låg i nogle få minutter, så det meste af væden fordamper.
Smag til med mere tamari, peber og måske en smule salt.
Fremgangsmåde til blomkålsris.
1 stort blomkålshoved rives groft.
Varm et par spiseskefulde olivenolie op i en gryde.
Vend den revne blomkål rundt i gryden ved ikke for høj varme i nogle få minutter. Kun lige til det ikke er råt mere.
Jeg har krydret mine blomkålsris med lidt stødt chili, salt og peber.
Marlene Stensen skriver
Uhmmm det smager så god. Jeg laver også denne ret, har dog ikke Tamara i min (men det skal da prøves).
Jeg snitter 1/2 spidskål og kommer i, det er sundt og flyder godt☺.
Så dejligt at have dig tilbage☺☺☺☺