Jeg bagte store cookies med chokoladestykker i går, og dem har jeg brugt til cookie sandwich.
Jeg har længe haft lyst til at lave en lækker udgave af de forskellige købevarianter af chokoladekiks, der er fyldt med kemi, e-numre og lavet på virkelig dårlige råvarer. Jeg kommer muligvis ud i stormvejr her, men prøv at lave dine egne. Så ved du, hvad der er i, og de smager altså forrygende 🙂
Denne udgave er med en chokoladesmørcreme. Du kan undlade den smeltede chokolade i smørcremen, og så har du en hvid smørcreme, der egner sig fint til at lægge sammen med en kakao/chokolade cookie. Eks. ville mine chokolade småkager smage skønt med en hvid smørcreme i mellem. Luksusudgaven af de skumle Oreos 😉
Ingredienser – 7 store cookie sandwich
1 portion cookies med chokoladestykker
chokolade smørcreme
125 g. stuetempereret smør
125 g. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
50 g. mørk chokolade 70%
Smelt chokoladen over vandbad. Den skal ikke være for varm, når den skal røres i smørcremen, så køl den ned til ca. stuetemperatur.
Kom smør, flormelis og vaniljesukker i en skål og pisk det luftigt og blødt i 5-10 minutter. Du kan bruge elpisker eller røremaskine. Jeg har brugt røremaskinen med en gummispade.
Når smørcremen er luftigt røres chokoladen i. Hæld den i, mens maskinen kører på lav hastighed.
Læg en god skefuld creme mellem de afkølede cookies.
Opbevares på køl.
Holdbarhed er ikke testet, men jeg tænker, at de sagtens holder 1-2 uger i køleskabet.
Gabriella Cæsarsen skriver
Hej Lene,
De ser rigtig lækre ud, de smager garanteret også lækkert. Og ja, hjemmebagt er altid bedre end supermarked købt, både smag og ingrediensernes kvalitet.
God idé til at bage sådan nogle nu i weekend, som trøst for regnvejret 🙂
Har også nogle pecan nødder som skal bruges, mon ikke de havner i cookies dejen?
Rigtig god weekend til dig!
Knus
Gabriella
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Det lyder da til at være alle tiders alternativ, hvis man ønsker noget, der er lidt anderledes. De kan jo lægges sammen, når det bliver aktuelt. Så ligger de ikke og bliver bløde i kagedåsen. Det skal i hvert tilfælde prøves ved først givne lejlighed. Nu har jeg spist chocalate chip cookies i mere end 50 år, men jeg har aldrig tænkt på dette simple påhit. Tak for det-Lene.
Rigtig god weekend!
M.VH.
Helle Hollesen
Eva skriver
HEJ LENE : DISSE SKØNNE COOKIE ER LIGE I MIN ÅND, OG ISÆR SOM DU SKRIVER , MAN VED HVAD DER ER I DEM. OG DET KAN NEMT BLIVE EN GOD VANE MED ALT DET MAN LAVER .
TAK TIL DIG , DU ER BARE SÅ COOL.
GOD WEEKEND.
K H EVA