Alliancesyltetøj er syltetøj af blandede bær/frugter. Jeg har brugt kirsebær, jordbær, solbær og hindbær. Du kan blande, som du har lyst til, der skal bare være 1 kilo i alt 🙂
Jeg har givet mit syltetøj en lille tur med stavblenderen, så der ikke er store bærstykker i. Det kan du undlade, hvis du gerne vil have større bærstykker i, men resten af familien bryder sig ikke om for store “klumper” i syltetøjet 🙂
Hvis du ønsker lang holdbarhed på dit syltetøj, kan du tilsætte Atamon. Jeg er ikke glad for at bruge Atamon, og vil hellere lave mindre portioner ad gangen.
Ingredienser – ca. 1,3 liter
250 g. kirsebær (udstenet vægt)
250 g. jordbær
250 g. solbær
250 g. hindbær
600 g. rørsukker
3 spsk. citronsaft
1 vaniljestang
1 tsk. rød Melatin rørt sammen med 2 spsk. rørsukker
Kom bær, rørsukker, citronsaft, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde, og bring det i kog.
Lad det småsimre i 10-15 minutter uden låg.
Pil den tomme vaniljestang op, og giv det en lille tur med stavblenderen.
Hæld Melatin/sukker i under omrøring, og lad det koge et par minutter.
Hæld syltetøjet på rene og skoldede glas.
Opbevares på køl.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.