Endnu en ting med masser af energi, og det er rigtig godt, når min appetit ikke er så stor.
Vi spiser dem både varme og kolde. Jeg har tit æggemuffins liggende på frost. Lige til at tage ud til frokost. De er også fortrinlige til madpakken med grøntsager ved siden af, eller på brunchbordet.
Du kan krydre kødet, som du bedst kan lide det. Jeg har skrevet ned, hvad jeg har brugt i dag.
Du vil måske synes, at min fremgangsmåde til at lave svitset hakkekød er en smule omstændig, men det bliver smagfuldt og mørt, når det får lov at stå og simre. Hvis du ikke har tiden – eller tålmodigheden 😉 – til det, så lynsvitser du bare kødet.
Muffinsformene har jeg købt hos Netspiren, og jeg elsker dem! Der er bare intet, der hænger fast.
Ingredienser – 18 styk
400 g. hakket oksekød
2 tsk. chili – tørret og stødt
½ tsk. karry
½ tsk. spidskommen
2 tsk. paprika – mild
1 fintsnittet frisk chili
salt og friskkværnet peber
200 g. hytteost
15 æg
2 dl. fløde
Kødet svitses i halv olivenolie og halv smør.
Kom krydderier på, og steg dem med et par minutter.
Hæld 1½ dl. vand i panden. Lad kødet simre 1-1½ time ved svag varme under låg.
Tag låget af panden, og skru op for varmen.
Kog ind nogle minutter under jævnlig omrøring til vandet er fordampet. Sådan får du smagsfuldt og mørt svitset hakket oksekød 🙂
Kom en skefuld kød i hver muffinsform.
Fordel hytteosten over kødet.
Hæld æggemassen over.
Bages i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i 22-25 minutter.
Server dem varme, lune eller kolde.
Opbevares på køl. De egner sig også rigtig godt til at komme i fryseren.
Du får lige et billede af æsken med muffinsformene.
Inga skriver
Er der 15 stk. æg i?
Spisestuen skriver
Ja 🙂