Skøn kage vi har fået til kaffen i dag 🙂 Det er også en af dem, der har stået i idébanken længe, og bare ventet på at blive bagt – og smagt 🙂
Jeg vil absolut ikke sælge min kage som sund, men fedt er der ikke i 😉 Der er derimod masser af revet æble i, og det giver en svampet og lækker kage. Vi har fået kagen med flødeskum til. Det kunne også være lækkert med vaniljeis eller creme fraiche.
På toppen af kagen er der drysset kanelsukker og grofthakkede pekannødder. Du kan erstatte pekannødderne med mandler eller andre nødder.
Ingredienser – 1 kage i en springform på 26 cm.
dejen
4 æg
250 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
korn af 1 vaniljestang
225 g. mel
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
300 g. groftrevne æbler (revet vægt)
til drys
3 spsk. rørsukker
2 tsk. kanel
75 g. grofthakkede pekannødder
Kom æg, rørsukker og vaniljekorn i røreskålen og pisk det rigtig godt – omkring 10 minutter. Jeg har brugt røremaskinen med piskeindsats på maks hastighed. Du kan også sagtens bruge en elpisker.
Mel blandes med bagepulver og kardemomme og røres forsigtigt i. Jeg har også her brugt røremaskinen med piskeindsats på laveste hastighed. Ellers kan du vende melblandingen i dejen med en dejskraber.
De groftrevne æbler vendes i.
Dejen kommes i en springform på 26 cm. foret med bagepapir.
De 3 spiseskefulde rørsukker røres sammen med 2 teskeer kanel, og drysses over dejen.
De grofthakkede pekannødder drysses over.
Kagen bages i en 175 grader varm ovn ved almindelig ovn i 50-55 minutter.
Lad kagen køle ned i 15-20 minutter, inden den løftes ud af formen, og køler ned på en rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.