Den her kage tager ingen tid at røre sammen, og så efterlader den et minimum af opvask. Skøn kage på ingen tid. Det er der ikke noget skidt at sige om 🙂
Der er yoghurt naturel i kagen, og det kan du erstatte med kærnemælk, tykmælk eller andet surmælksprodukt.
Glasuren er med kaffe, kakao og vanilje. Den passer bare super godt til, men en helt almindelig glasur af flormelis og vand er også ganske fortrinlig til kagen.
Ingredienser – 1 kage i en form på 22 x 30 cm.
kage
500 g. yoghurt naturel
200 g. rørsukker (kan erstattes af almindeligt sukker)
150 g. brun farin
75 g. smeltet smør – kan erstattes af en neutral olie
¼ tsk. fint salt
300 g. hvedemel
1 spsk. natron
2 tsk. vaniljesukker
30 g. kakao
glasur
250 g. flormelis
2 spsk. kakao
4½ spsk. stærk brygget kaffe
1 tsk. vaniljesukker
50 g. smeltet smør
Kom yoghurt, rørsukker, brun farin, smeltet smør og salt i røreskålen, og pisk det sammen. Jeg har brugt røremaskinen med piskeindsatsen.
Bland mel med natron, vaniljesukker og kakao og rør det i dejen.
Hæld dejen i en form på 22 x 30 cm. beklædt med bagepapir.
Bages ved 170 grader almindelig ovn i ca. 35 minutter.
Til glasuren røres alle ingredienser sammen. Smeltet smør og kaffe er varmt.
Bred glasuren over den kolde kage.
Hanne skriver
Hej Lene
Bliver så glad når jeg ser der er nyt Fra dig håber du nyder sommeren
Trods alt det du går igennem lige nu.
Knus
EVA skriver
EN STOR HILSEN TIL DIG LENE , TAK FORDI DU HAR OVERSKUD TIL AT SENDE OS DINE SKØNNE OPSKRIFTER PÅ DEJLIG KAGE.
VI TÆNKER PÅ DIG HERUDE.
GOD SOMMER
KH. EVA
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Så er den svampede chokoladekage blevet prøvet af. Den er virkelig lækker. Jeg lavede kun ½ portion, da vi kun er os to til daglig. Og jeg puttede heller ikke din glasur på, da jeg ikke rigtigt ved, hvordan den er efter flere dage. Men kagen er bestemt meget kækker ganske plain. Så det var endnu en skøn opskrift fra een, der desværre ikke har for mange kræfter at give ud af.
Jeg håber inderligt, at sommeren vil gøre dig godt, og jeg glæder mig allerede til din næste opskrift kommer, når kræfterne er dertil.
God Sommer!
M.V.H.
Helle Hollesen
Henriette skriver
Skøn chokoladekage. Min mand er æggeallergiker. Han er meget begejstret
Tusinde tak for en dejlig opskrift
marianne skriver
Åh, den ser godt nok lækker ud. Når du skriver almindelig ovn mener du så, at det ikke er varmluft?
Spisestuen skriver
Mange tak 🙂 – og ja, det er ikke varmluft.
Hilsen Lene
Bente Christensen skriver
Super lækker kage, kan den bages med glutenfri mel og hvis den kan, er det så samme mængde, som almindelig hvedemel?
Spisestuen skriver
Jeg har desværre ingen erfaring med at bage med glutenfrit mel, så det kan jeg ikke svare dig på.
marianne skriver
Hej, har bage denne kage til fødseldag og den var bare så lækker. Vil høre om jeg kan bruge dejen til muffins, og hvis ja, hvor længe skal de så bage. Skal nemlig sende muffins med i min datters skole uden æg 🙂
marianne skriver
Og glemte lige, vhor mange tror ud der bliver ud af en portion? 🙂
Spisestuen skriver
Jeg tænker, der bliver 16-20 styk alt efter størrelsen på dine muffinsforme 🙂
Spisestuen skriver
Du kan sagtens bruge dejen til muffins. De skal bage ved samme temperatur og i ca. 20-25 minutter. Prøv at stikke i dem med en tandstik. Hvis der ikke hænger dej ved, er de færdige. Hænger der dej ved, giver du dem nogle minutter mere og prøver at stikke i dem igen.
Hilsen Lene
Cindie skriver
Hej kan se at det er et gammelt opslag, men håber du kan svare alligevel
Skal det bare lige piskes sammen el i længere tid
Mvh Cindie