Jeg har flere opskrifter på muffins her på bloggen. Det er muffins, der er mere søde i det – som en “rigtig” kage bare bagt i små forme 😉
Opskriften her er på skønne florlette og knap så søde muffins. De er lidt en mellemting mellem en scone og en kage, og de smager skønt nybagte. Jeg er ret vild med konsistensen af dem. De tager ingen tid at lave, og fra du får lyst til en nybagt muffin, til de er ude af ovnen, går der ikke mere end ½ time 🙂
De er absolut bedst den dag, de er bagt. Hvis du gemmer dem til dagen efter, bliver de bløde og som nybagte igen, hvis de lige får 10-15 sekunder i mikroovnen.
Hvis du leder efter en sødere vanilje muffin, der mere har konsistens og smag som en “rigtig” kage, så kig forbi “Vanilje muffins med hindbærmousse“. De er også rigtig skønne 🙂
Jeg har brugt bagepulver som hævemiddel, selv om der er surmælksprodukt i dejen. Her ville det være mere almindeligt at bruge natron, men natron kan give afsmag til bagværket, og i en vanilje muffin er jeg ikke så glad for det. Jeg synes, dejen her hæver fint, men hvis du erstatter lidt af yoghurten med citron- eller appelsinsaft, skal du nok tilsætte 1 tsk. natron til dejen (sammen med bagepulveret).
Du kan erstatte rørsukkeret med almindeligt sukker, brun farin eller honning. Hvis du søder med honning, skal det røres sammen med de våde ingredienser i stedet for melet 😉
Forslag til forskellige andre smagsgivere (vanilje kan så udelades):
Fintrevet skal af 1 citron eller appelsin, og erstat 50 g. yoghurt med ½ dl. citron- eller appelsinsaft.
Tilsæt 100 g. chokolade i små knapper eller grofthakkede stykker.
200 g. bær – blåbær, hindbær og brombær egner sig rigtig godt.
200 g. æble eller pære i tern.
100 g. grofthakkede nødder – gerne sammen med chokolade.
Krydderier som kanel eller kardemomme.
Lakridspulver – 1-2 spsk. lakrids granulat.
Ingredienser – 12 styk
250 g. hvedemel
150 g. rørsukker
2 tsk. bagepulver
3 tsk. vaniljesukker – eller korn af 1 polynesisk vaniljestang
2 æg
250 g. yoghurt naturel
100 g. smeltet smør
Smelt smørret, så det ikke er for varmt, når det skal i dejen. Det må gerne være lunt.
Bland mel, rørsukker, bagepulver og vaniljesukker i en skål.
Bland æg, yoghurt og smeltet smør i en anden.
Hæld melblandingen ned til det våde og rør dejen sammen. Rør kun lige til dejen er ensartet. Der må meget gerne være små klumper af mel tilbage. Så bliver dine muffins fine og luftige.
Fordel dejen i 12 muffinsforme.
Bages i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 20 minutter. Pas på ikke at bage dem for længe, for så bliver de lidt tørre i det. Prik i dem med en tandstik eller tynd strikkepind. Når der ikke hænger dej fast, er de færdige.
Køles af på en rist.
Lykke skriver
Hej det er så lækker opskrifter du laver. Er begyndt at følge din side. Elsker når du ligger en grund opskrift op hvor man så selv kan tilføje Hvad man vil.. mums.
I disse muffins kan man bruge smørbar istedet for smør. Eller måske flydende becel?
Kh Lykke
Spisestuen skriver
Det er rigtig dejligt at høre, at du er glad for siden 🙂
Det er jeg sikker på, du kan. Du kan også bruge en smagsløs olie i stedet for Lurpak 🙂
Hilsen Lene
Hanne skriver
Hej Lene
Jeg beundre dig virkelig efter jeg har læst din historie det er så flot det du har opnået, hvor må din familie være stolte af dig.
Tak for en rigtig god side, den er så inspirende hvad enten det er kage eller mad.
Kh
Spisestuen skriver
Mange tak for de meget søde ord Hanne.
Hilsen Lene