Jeg har forkælet chefen efter en lang arbejdsdag med skønne muffins med dejlig smag af pistacie. De er svampede og lækre og minder ret meget om mazarinkage i konsistensen. Der er syrlig citronglasur på toppen. De faldt i god jord 😉
Jeg køber usaltede pistacienødder – og alle andre nødder 😉 – hos Nøddebazaren.
Jeg havde overvejet at bage kagen i en sandkageform, men valgte alligevel muffins formene. Det gør jeg tit, for jeg synes, det er pænt og nemt med små kager, i stedet for at skære stykker af en stor kage 🙂
Ingredienser – 14-15 styk
dej
200 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
150 g. blødt smør
3 æg
150 g. usaltede pistacienødder
100 g. hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
150 g. yoghurt naturel
glasur og pynt
200 g. flormelis
fintrevet skal af ½ citron – øko eller ubehandlet
2-3 spsk. citronsaft
25-50 g. hakkede pistacienødder
Kom rørsukker og smør i en skål og pisk det i et par minutter.
Kom æg i og pisk igen i et par minutter.
Pistacienødderne hakkes fint i foodprocessor.
Bland mel, de finthakkede pistacienødder, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål.
Kom melblandingen i dejen sammen med yoghurt.
Rør dejen sammen på lav hastighed. Rør kun lige til dejen er ensartet.
Fordel dejen i 14-15 muffinsforme.
Bages ved 180 grader almindelig ovn i 22-25 minutter. Mine fik 23 minutter.
Køl muffinsene af på en rist.
Rør en glasur af flormelis, citronskal og 2-3 spsk. citronsaft. Kom citronsaften i lidt ad gangen, til du har en lidt tyktflydende glasur.
Kom glasuren på de kolde muffins, og pynt med hakkede pistacienødder.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.