Mokka og chokolade sammen bliver til mocha 😉 og så har jeg puttet hvid chokolade i også. De er blevet gode, skulle jeg hilse og sige 🙂
Det er en opskrift på en knap så sød muffin, som er super let og luftig med skøn smag af chokolade og et hint af kaffe, og så er den hvide chokolade helt perfekt sammen med 🙂
Det er en mere traditionel muffins opskrift, i forhold til de andre jeg har på bloggen, der egentlig mere er “kage” bagt i små forme 😉 Dem her er nærmest en mellemting mellem scones og kage 🙂 og jeg er ret vild med konsistensen. Hvis du leder efter en opskrift på en mere sød chokolademuffin, der holder sig svampet og lækker i flere dage, så kig forbi Chokolademuffins med mokkafrosting.
De er bedst den dag, de er bagt. Hvis du gemmer dem til dagen efter, bliver de som nybagte efter 10-15 sekunder i mikroovnen.
Ingredienser 12 styk
250 g. hvedemel
25 g. kakao
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
100 g. hvid chokolade – grofthakket eller i knapper. Jeg har brugt Callebaut, der kommer i små knapper.
2 æg
100 g. smeltet smør
150 g. brun farin
200 g. yoghurt naturel
½ dl. espresso – færdigbrygget
Start med at smelte smørret, så det ikke er for varmt, når det skal i dejen.
Bryg ½ dl. espresso kaffe. Det passer med to kapsler af en stærk espresso på min Dolce Gusto maskine. Den maskine er jeg i øvrigt fuldstændig vild med 🙂
Bland mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og hvid chokolade sammen i en skål.
Rør æg, smeltet smør, brun farin, yoghurt og espresso sammen.
Bland de våde ingredienser sammen med de tørre, og vend dejen sammen med en dejskraber. Rør kun lige til dejen er samlet, der må gerne være små melklumper i dejen, så bliver dine muffins skønne og luftige.
Fordel dejen i 12 muffinsforme.
Bages ved 200 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter.
Køl dine muffins af på en rist, og spis dem gerne nybagte.
Irene Jensen skriver
Kan man kun bruge espresso?
Spisestuen skriver
Du kan også brygge ½ dl. virkelig stærk kaffe 🙂