Hvis det skal være helt rigtigt, så laves majs tortilla af Masa Harina, som er en speciel majsmel, der kun fås ét sted her i Danmark, og det er hos Chili House i København. Jeg overvejede at bestille noget, men synes alligevel, det var for fjollet, og der er sikkert ikke mange, der har det i skabet. Derfor har jeg lavet mine majs tortillas med fuldkorns majsmel og almindeligt hvedemel. En dej på 100% majsmel tror jeg ikke vil fungere.
Tortillas skal ikke være for store. Jeg har lavet mine på 14-15 cm. i diameter.
Du kan sagtens lave dine tortillas i god tid. De skal være pakket godt ind, ellers bliver de tørre, og når de skal varmes i ovnen, pakkes stakken ind i stanniol.
Hvis du får lavet rigeligt, så brug nogen til at lave hjemmelavede tortilla chips med 🙂
Ingredienser – 10 styk
150 g. majsmel
100 g. hvedemel
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver – har jeg så ikke fået med på billedet 😉
1 spsk. olivenolie
1-1½ dl. varmt vand
Bland de tørre ingredienser i en skål.
Kom olivenolie og det meste af vandet i, og saml dejen. Tilsæt mere vand, hvis det er nødvendigt. Du skal have en dej, der slipper både skål og hænder, så kom lidt vand i ad gangen.
Dejen æltes igennem på bordet i et par minutter.
Del dejen i 10 stykker.
Dæk dem med husholdningsfilm og lad dem hvile i 15-20 minutter.
Rul hvert stykke ud til 14-15 cm. i diameter mellem to stykker plastik – jeg har klippet 2 fryseposer op.
Bages på panden ved god varme i ½-1 minut på hver side. Jeg har brugt en slip-let pande, og der skal ikke fedtstof på.
Dæk dine tortillas med et rent viskestykke, og læg en dyb tallerken – eller skål – omvendt over stakken, så de holder sig varme og bløde.
Jorge Escobar skriver
Du kan køb majsmel fra flere arabisk forretninger for 25 kr per kilo, mel komme fra Colombia, den hedder Harina Pan ellers du kan købe mel online og hos Chili Klaus, det koste dyrt hos dem begge to, næsten 70 kr per kilo.
Fuldkorn majsmel er ikke det sammen end Nixtamal majsmel, det er en special måde til at leve den men, tradition stemme fra Messoamerikansk kulturen i 8000 år, så I dag kan mand brug hvad man har i skab til at stille tortilla på bord, det er også smage godt.
Tak for idé om tortillas, helt sikkert det smager godt.