Jeg har en opskrift på Store bløde burgerboller her på bloggen, og det er den, jeg har taget udgangspunkt i. Jeg har blot halveret den, og udskiftet 150 gram hvedemel med majsmel. Jeg har tilsat finthakket frisk chili og revet cheddar til dejen. Det er der kommet skønne sandwichboller ud af. De er nu også super lækre som burgerboller 😉
Jeg har delt dejen i 8 stykker, og fået sandwichboller, der vejer 120 gram stykket. Det er en pæn størrelse, men du kan jo lave dem præcis så store, som du har lyst til.
I dag har jeg brugt dem som burgerboller med salat, hakkebøf, og ost. Bollerne har jeg smurt med lidt mayo.
Dejen er også skøn til små kuvertbrød – evt. til chili con carne eller en skøn suppe.
Ingredienser – 8 styk
2½ dl. lunt vand
25 g. gær
150 g. fuldkorns majsmel
350 g. hvedemel
1 tsk. salt
1 tsk. rørsukker
1 æg
50 g. blødt smør
2 friske røde chili
75 g. revet cheddar
Kom alle ingredienser til dejen – bortset fra chili og ost – i røremaskinen.
Ælt dejen godt og længe. Den skal æltes omkring 15 minutter, til den er smidig og lækker. Den slipper siderne i skålen, men sidder stadig i bunden.
Befri chilierne for kerner og hak dem fint. Kom dem i røreskålen sammen med groftrevet cheddar.
Ælt et par minutter, til chili og cheddar er fordelt godt i dejen.
Hæver lunt og tildækket i 1 time.
Hæld dejen ud på et bord drysset med majsmel.
Del dejen i 8 stykker, der hver trilles til en bolle. Tryk hver bolle flad. Jeg har brugt hænderne, men du kan også bruge en kagerulle.
Lægges på bageplade og efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Bages i en 225 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
Køler ned på en rist.
De egner sig rigtig godt til at komme på frost. Kom dem i fryseposer lige når de er kølet ned. Når du tager dem ud af fryseren, så lad dem tø i posen på køkkenbordet.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.