Jeg havde egentlig haft en idé om energibarer. De blev så til kugler i stedet 😉 Hvis du hellere vil lave dem til barer, kommer du massen i en lille firkantet form. Sætter den på køl et par timer, og så skærer du ud i ønskede stykker. Jeg bestemte mig for, at det er lige meget, hvordan de ser ud, for de smager sindssygt godt uanset form!
Brug dem som snack, en hyggelig ting i madpakken, som et sundere indslag på kagebordet eller til at dele ud i vuggestue/børnehave. Hvis du laver dem til de helt små putter, så skal du hakke nødderne helt fint, og ikke sådan semi-groft, som jeg har gjort 😉
Jeg har brugt cashewnødder. De kan erstattes af andre nødder eller mandler. Hvis du bruger ristede hasselnødder, så får du kugler med den skønneste Nutella smag – helt uden mærkelig kemi 😉
Ingredienser – 16 styk
300 g. cashewnødder
150 g. dadler
1 spsk. kokosolie
2 spsk. kakao
3 spsk. ahornsirup
1 tsk. vaniljesukker – kan erstattes med korn af 1 vaniljestang
kokos til at trille kuglerne i
Hak nødderne i foodprocessoren. Jeg kan godt lide, der er lidt større stykker også, så jeg hakker dem kun kort. Hak endelig nødderne helt fint, hvis du kan lide det, eller hvis det er til små børn.
Kom resten af ingredienserne i.
Kør massen godt. Omkring et par minutter, så begynder den at samle sig.
Der er forskel på dadler, og hvis de er lidt tørre, kan massen have svært ved at samle sig. Du kan så tilsætte en smule vand – bare en spiseske 🙂 Mine var fine og bløde, og så behøves ingen vand.
Form massen til kugler.
Tril kuglerne i kokos.
Kuglerne opbevares på køl, og holder sig fint i nogle dage. De egner sig også til at komme i fryseren. Det gør jeg, og tager et par stykker op ad gangen 🙂
Rikke skriver
Hej,
super opskrifter og billeder!
Vil gerne lave kuglerne men uden sirup, som jeg gerne vil undgå. Hvad tror du der vil kunne erstatte det søde/ klistrede, så der ikke kommer tilsat sukker i? Kogende vand eller at komme det i en gryde så dadlerne klistrer?
Spisestuen skriver
Jeg tror, det er klistret nok uden siruppen, hvis dine dadler ikke er alt for tørre. Du kunne prøve med et par spiseskefulde vand i stedet og evt. 1 spiseskefuld kokosolie mere i. Det kan nok lade sig gøre 🙂
Birthe Ellegaard skriver
Nej hvor dejligt. Endnu en mulighed for at narre teenagerne til at indtage noget sundt, som de synes er sødt. Men den kakao der skal i, det er vel den kakao som man vil putte i kage, og ikke den man vil blande i mælk? Det ligner det ihvertfald. Hved hedder den, og hvor køber du den?
(Hvor er det fantastisk dejligt at du er still going strong 🙂 )
Spisestuen skriver
Det er nemlig ikke det kakaopulver, du blander op i mælk, men den kakaopulver, som man bruger i kager. Jeg bruger kakaopulver fra Valrhona. Den kan du ikke finde i supermarkedet, men i specialbutikker og på nettet. Den kakao, du kan få i supermarkedet, kan sagtens bruges her.
Hilsen Lene