Svampet og lækker banankage med smeltet chokolade på toppen. Det er fredagskagen her i familien i dag 🙂 Helt enkel kage, der smager skønt!
Jeg har kommet dampede Piemonte hasselnødder i kagen. Det er ristede og afskallede nødder. Du kan lave noget tilsvarende selv ved at riste almindelige hasselnødder i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i 5-10 minutter, og så nulre skalle af dem i et viskestykke bagefter. Du kan erstatte med andre nødder eller mandler, eller de kan helt undlades. De ristede nødder her giver en skøn smag til kagen.
Brug gerne meget modne bananer til kagen. De bidrager med masser af smag og sødme.
Ingredienser – 1 kage bagt i en 22 x 30 cm. form
150 g. smør
300 g. banan – skrællet vægt
2 æg
200 g. yoghurt naturel
200 g. sukker
250 g. hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
60 g. ristede hasselnødder
desuden bruges 100 g. mørk chokolade til pynt – jeg har brugt Callebaut 58%
Første smeltes smørret, så det kan afkøles lidt, inden det skal i dejen.
Bananerne moses i en skål. Her er jeg rigtig glad for min “kartoffelmoser”.
Kom smeltet smør, æg, yoghurt og sukker i skålen sammen med bananerne, og rør det sammen.
Bland mel med natron, bagepulver og vaniljesukker.
Rør det i dejen sammen med grofthakkede nødder.
Hæld dejen i en form på 22 x 30 cm. foret med bagepapir.
Bages i en 180 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 35 minutter.
Fordel chokoladen over kagen, lige når den kommer ud af ovnen.
Efter et par minutter er chokoladen smeltet, og den kan fordeles over kagen med en palet eller en kniv.
Køl kagen ned i formen på en rist.
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Jeg er vældig glad for mellemmodne babaner og får en hver dag til min morgenmad. Skal de være meget modne for at give max smag, eller betyder det ikke noget for smagsindtrykket? Jeg har altid græsk yoghurt i huset. Det må jeg vel kunne bruge i stedet for? Jeg spørger, fordi denne banankage skal prøves, da den ser rigtig lækker og anderledes ud.
Hav en god weekend
M.V.H.
Helle
Spisestuen skriver
Mine bananer var også kun lige modne. Sådan kan jeg bedst lide dem 😉 og kagen smager skønt, men ville få kraftigere banansmag, hvis bananerne er rigtig godt modne, for så smager de af mere.
Græsk yoghurt kan fint erstatte den almindelige yoghurt.
Også god weekend til dig.
Hilsen Lene
Pia H skriver
Sående applaus herfra!!!
SÅDAN skal en banankage se ud. Oftest når jeg har fået serveret banankage, er det en tæt kompakt sag, man godt kunne have mistænkt for ikke at være gennembagt. Din skal helt sikkert afprøves 😀
– Pia H
Spisestuen skriver
Mange tak Pia, det er jeg bare rigtig glad for at høre 🙂
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Så er din banankage prøvet. Den blev rost til skyerne. Aldrig har jeg fået/smagt så lækker en banankage. Da den sidste skive var spist,lød der en fin og pæn hentydning til, at en ny godt måtte blive produceret. Hvilket nu er sket. Den næste er i ovnen.
M.V.H.
Helle
Spisestuen skriver
Jeg bliver så glad Helle. Tak for skøn tilbagemelding 🙂
Sabine skriver
Mums 🙂 Lavede den i dag – bare bagt i muffin forme. Chokoladen kom med i dejen … Uha de blev gode og skabte glæde her i huset.
Tania Holmbæck skriver
Det her er nok den bedste banankage jeg til dato har fået. Lækket, luftig og på ingen måder klæg som banankage godt kan have tendens til.
Den var nem at bage og kollegaerne elskede den!
Tak for en god blog med mange gode opskrifter