Jeg har skrevet om varm kakao før, men her kommer en update og lidt anden version, for i dag har jeg lavet varm kakao med mandelmælk. Jeg har selv lavet mandelmælk, og det er altså for lækkert i varm kakao. Tykt og skønt bliver det. Man kan altid erstatte lidt af mandelmælken med vand, hvis man synes det er for heftigt, men jeg synes, det er mega lækkert 🙂
Jeg har her i ugens løb også lavet kokosmælk, og det er jeg sikker på også kunne være skønt at lave varm kakao med. Jeg nærmer mig vel sådan en basis-opskrift på varm kakao, hvor man bruger det mælkeprodukt, man godt kan lide. Hvis jeg skal bruge komælk, foretrækker jeg klart sødmælk til varm kakao 🙂
Jeg søder ikke min kakao ret meget, så her må man smage sig frem til den rette mængde. Jeg har sødet min kakao med rørsukker i dag, men ellers er ahornsirup mega lækkert i varm kakao. Du kan også bruge honning eller helt almindeligt hvidt sukker. Mængden af kakao i opskriften her, giver en god kraftig kakao. Hvis du ønsker en mildere smag, halverer du blot mængden af kakao.
En klat flødeskum er skønt på varm kakao. I den her udgave med mandelmælk synes jeg dog, at det bliver for meget, for mandelmælken er fed og kraftig 🙂
Ingredienser – 1 krus
2½ dl. mandelmælk – eller anden slags mælk
1 spsk. god kakao
1-2 tsk. rørsukker
Rør kakao og sukker sammen.
Kom mandelmælk i og varm op under omrøring.
Lad blandingen nå lige knap kogepunkt.
Server med det samme.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.