Jeg havde en bakke tomater, der var ved at være lidt trætte, så de blev til tomatsuppe. Det er ellers bedst at lave tomatsuppe om sommeren af skønne solmodne tomater, men den bakke stilktomater, jeg havde her, havde nu også masser af god smag.
Jeg synes ikke, der skal meget andet end tomater i tomatsuppe. Masser af tomater, tomatpure, en god suppe og forskellige krydderier. Jeg runder min suppe af med piskefløde eller flødeost. Det er virkelig lækkert.
Jeg synes, suppen bliver bedst, hvis den får lov til at stå og småsimre en times tid på komfuret. Hvis det skal gå hurtigt, kan du nøjes med at lade den koge i 15-20 minutter, og du har stadig en suppe, der er lækker 🙂
Servér din tomatsuppe med suppenudler eller kødboller og gerne med godt brød til.
Ingredienser – 4 personer
500 g. tomater
1 løg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
½ l. god suppe – jeg har brugt kylling
1 tsk. oregano
¼ tsk. salvie
¼ tsk. timian
¼ tsk. rosmarin
½ tsk. tørrede chiliflager
1-2 tsk. rørsukker – kan undlades, men fremhæver smagen
salt og friskkværnet peber
desuden bruges ½ dl. piskefløde – eller 50 g. flødeost (evt. hvidløgsflødeost) – kan undlades
Skær tomater, løg og hvidløg groft ud og kom alle ingredienser – på nær fløde – i en gryde.
Varmes op til kogepunktet, læg låg på og lad småsimre under låg i ca. 1 time.
Findel suppen i blender eller med stavblender.
Kom fløde – eller flødeost i – og smag suppen til med salt og sukker, og den er klar til servering.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.