Skønne hapsere at have med i madpakken, som en lækker snack eller på tur ud i verden. Det sidste er mine nøddebarer tiltænkt 🙂 Vi bruger en del tid i weekender og ferier på at komme ud i naturen. Jeg plejer altid at have bananer, en grovbolle eller andet liggende i bilen, hvis sulten melder sig – så kaster jeg mig ikke over chokolade og is rundt omkring på tankstationerne 😉 – og her er nøddebarerne et skønt alternativ 🙂 Små stykker lækkerhed, der er pakket med god næring, energi og mæthed.
Jeg har hørt og læst om yacon sirup, men er ikke rigtig stødt på det, de steder jeg har handlet. Nu kom jeg så forbi med24.dk og her var der yacon sirup. Det blev jeg nødt til at have med i min indkøbskurv. Jeg har ikke handlet hos med24.dk før, men det var en rigtig god oplevelse. Hurtig levering og et virkelig stort vareudvalg. Ikke sidste gang, jeg har handlet der 🙂
At bruge yacon sirup som sødning, er et godt valg, hvis man ikke vil sende sit blodsukker på rutchebanetur. Yacon sirup har et glykæmisk indeks på 3 – hvis man er interesseret i det 😉 Du kan evt. læse mere HER. Smagen af yacon sirup er svær at beskrive. Det smager af meget. Karamelagtigt, sødligt og så har det lidt bitterhed i sig også. I de her nøddebarer passer det helt perfekt.
Nøddebarerne kan fint opbevares i fryseren. Så er det bare at tage ud efterhånden, som man skal bruge dem 🙂
Der er græskarkerner på ingrediensbilledet, men dem brugte jeg ikke 😉
Ingredienser
50 g. peanutbutter
75 g. kokosolie
75 g. yacon sirup
250 g. nødder – jeg har brugt en blanding af mandler, paranødder, cashewnødder og macadamianødder
1 dl. kokos
½ dl. chiafrø
½ tsk. kanel
Peanutbutter, kokosolie og yacon sirup kommes i en gryde og varmes op under omrøring. Det skal ikke koge – bare smelte sammen.
Gryden tages fra varmen og resten af ingredienserne røres i. Jeg hakkede nødderne i foodprocessoren, så der er både finthakkede og lidt grovere hakkede nødder i.
Bred nøddemassen ud i en form på 20 x 20 cm. foret med bagepapir.
Bages i en 165 grader varm ved almindelig ovn i ca. 20 minutter.
Køl massen helt ned til køleskabskold, og skær den i ønskede stykker.
Jeg pakkede mine i husholdningsfilm, kom dem i en boks og så på frost. Så tager vi lidt op ad gangen 🙂
Bettina skriver
Det lyder godt, kan man bruge noget andet end det der yacon sirup?
Hilsen Bettina
Spisestuen skriver
Ahornsirup eller honning ville også være skønt 🙂
Jeannette skriver
De ser lækre ud, måske har du et alternativ til peanutbutter, som jeg ikke så godt kan lide?
Spisestuen skriver
Det har jeg ikke umiddelbart, men nøddebarerne smager jo ikke rigtig af peanutbutter 🙂