Luftigt og super svampet brød. Helt perfekt til sandwich eller bare med ost og pålæg 🙂 Jeg har bragt brødet i en form. Du kan sagtens forme dejen til store flade boller i stedet. Hvis du laver boller er bagetiden 12-15 minutter. Alt efter hvor store, du laver bollerne.
Jeg ville egentlig have haft purløg i brødet, men det var udsolgt, da vi var ude og handle, så derfor blev det persille. Du kan bruge lige de krydderurter, som du har lyst til.
Brødet egner sig fint til frost. Skær det evt. i skriver, og frys skiverne med madpapir imellem. Så er det nemt at tage det antal skiver op, man har brug for.
Min sandwich her er lagt sammen med babyspinat, kylling marineret i soja, lime og yaconsirup, avocado og cheddarost. Brødet er smurt med honning dijonsennep.
Ingredienser – 1 brød bagt i en 3-liters form
25 g. gær
2 dl. lunt vand
1 æg
1 dl. græskarkerner
2 dl. havregryn
450 g. hvedemel
1½ tsk. salt
1 tsk. honning – kan erstattes med sukker
200 g. squash – revet vægt
1 stor håndfuld persille – ca. det halve af den store potte på billedet
Squashen rives groft.
Persillen skylles godt og hakkes fint. Kommes i skålen til røremaskinen sammen med alle de andre ingredienser.
Ælt dejen godt og længe – gerne omkring 10 minutter – til en blød og elastisk dej. Den er lidt klistret.
Hæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
Form dejen til et brød, der lægges i en 3 liters form.
Efterhæver lunt og tildækket i 45 minutter.
Bages i en 210 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 35 minutter.
Brødet vendes ud af formen, og køler ned på en rist.
Anne Osborne skriver
Hej, du har en fantastisk blog – jeg er meget imponeret 🙂
Jeg ville lige høre om du tror man kan koldhæve dette brød?
Mvh. Anne
Spisestuen skriver
Det tror jeg, godt du kan. Evt. når det er lagt i formen, så sæt det på køl i stedet for at lade det hæve på køkkenbordet. Gærmængden ville jeg ikke lave om på.
Hvis du koldhæver ved første hævning, ville jeg halvere gærmængden.
Hilsen Lene
Cookin Mum skriver
What a wonderful recipe. I am always looking to incorporate more fresh and healthy ingredients. As always you present marvelous alternatives. I am so glad I found you.
Spisestuen skriver
Thank you very much 🙂
birgit hansen skriver
Super brød. smager bare så fantastisk
Spisestuen skriver
Du har simpelthen allerede lavet det? 🙂 Det var hurtigt og tak for tilbagemelding 🙂
Hilsen Lene
Dinna Christiansen Klitten skriver
Jeg kunne slet ikke få Melet til at passe, måtte komme en del mere i, det løb faktisk ud af rørskålen.