Svampede, bløde og lækre muffins med syrlig citronglasur og mørk chokolade på toppen 🙂
Masser af mandelsmag fra mandelmælk, pulpen fra fremstilling af mandelmælk og skøn marcipan fra Summerbird 🙂
Hvis du ikke laver mandelmælk selv, kan du købe den, og pulpen kan du erstatte med finthakkede mandler.
Ingredienser – 12 styk
muffins
100 g. hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
200 g. rørsukker
2 tsk. bagepulver
75 g. smeltet smør
2 dl. mandelmælk
2 æg
100 g. pulp fra fremstilling af mandelmælk
100 g. marcipan
glasur og pynt
200 g. flormelis
fintrevet skal af ½ citron
2-3 spsk. citronsaft
25-50 g. grofthakket chokolade
Kom mel, vaniljesukker, rørsukker og bagepulver i en skål og rør det sammen.
Smelt smørret og kom det i en skål med mandelmælk, æg, mandel pulp og marcipan i små tern. Marcipanen fra Summerbird er ret blød, så den blev nulret i lidt store stykker.
Rør sammen. Marcipanen skal ikke røres helt ud. Der skal gerne være små stykker af marcipan.
Hæld melblandingen i og rør dejen sammen. Rør kun lige til dejen er ensartet.
Fordel dejen i 12 muffinsforme.
Bages ved 200 grader almindelig ovn i 20-25 minutter. I min ovn får de 22 minutter.
Køl muffinsene af på en bagerist.
Til glasuren røres flormelis, citronskal og 2 spsk. citronsaft sammen. Spæd med mere citronsaft til konsistensen passer. Det skal ikke være så tyndt, så det løber 😉
Kom glasuren på de kolde muffins og pynt med hakket chokolade.
Lis skriver
Lækkert, får helt lyst til noget nu.