Skønne bløde boller til morgenbordet her i weekenden. Jeg valgte at lave bollerne små, for der var en del andet på bordet også, men du kan jo lave dem i den størrelse, du har lyst til.
Dejen æltes og hæver 1 times tid om aftenen. Formes og sættes på køl natten over. Om morgenen ryger de så ud af køleskabet og i ovnen. Så lækkert med nybagt brød om morgenen 🙂
Ingredienser – 20 små boller
3 dl. lunt vand
25 g. gær
1 æg
1 tsk. salt
1 spsk. rørsukker
50 g. blødt smør
150 g. majsmel
100 g. durummel
300 g. hvedemel
Kom alle ingredienser i skålen til røremaskinen.
Ælt dejen godt og længe – 8-10 minutter – til en blød og elastisk dej. Den er lidt klistret, og det skal den være.
Efterhæver lunt og tildækket i 1 time.
Hæld dejen ud på et bord drysset med majsmel.
Deles i 20 stykker og trilles til boller, der lægges i en form på 25 x 35 cm. beklædt med bagepapir. Min bageplade kan ikke være i køleskabet, så derfor har jeg brugt en form 😉
Dæk formen med folie og sæt den i køleskabet i ca. 12 timer. (Du kan også lade dem hæve tildækket på køkkenbordet i 45 minutter.)
Tag formen ud fra køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet en halv times tid, mens ovnen varmer op til 210 grader almindelig ovn.
Bag bollerne i 12-15 minutter. Hvis de ikke har været på køl, er bagetiden 1-2 minutter kortere.
Køl bollerne ned på en rist.
Pia H skriver
De ser godt nok vildt lækre ud… og jeg elsker du tager dig tiden til, at gøre dem alle lige store 😀
Marlene skriver
Så fine, hvad vejede du dine boller af på?
Spisestuen skriver
Åh, det kan jeg ikke huske Marlene, men jeg vejer hele klumpen og deler med 20. Det tal vejer jeg så hver bolle af til. Jeg mener, det var omkring 50 gram 🙂
Marlene skriver
Okay mange tak for svar 🙂 dejen står nu til hævning så der er nybagte boller til Mødregruppen 🙂
Spisestuen skriver
Det lyder lækkert. Hygge til Jer 🙂
Hilsen Lene
Sara skriver
Er det nødvendigt at forme bollerne inden koldhævningen? Har simpelthen ikke plads i køleskabet…. Søger nogle koldhævede boller, og de her ser SÅ lækre ud! 🙂
Spisestuen skriver
Hvis du ikke former dem inden hævning, kan du forsøge dig med at koldhæve dejen. Bollerne skal så hæve, når de er formet – omkring 1 time tænker jeg.
Hilsen Lene
Dorthe skriver
45 min på køkkenbord… så behøver de ikke i køleskab i 12 timer ?:-).. der er nemelig tidsmangel her i weekenden 🙂
Maja skriver
Uh de er smukke – nu har jeg formet dem selv, og de får ovnbradepanden på som låg, når de skal overnatte i køleskabet, de små pus 🙂
Helle Ditlevsen skriver
Hej “spisestuen”
Skal prøve dine lækre majs boller… Måske som brød… Elsker bare at prøve… Er selv uddannet hertil men arbejder med andet…
Vil prøve at lave et lækkert luftigt brød/boller med hvidmalet rugmel, majsmel, og havregryn… Har du nogen forslag hertil eller nogle brød du allerede har afprøvet???
Elsker sunde /fedtfattige/kerne.. Brød/boller, som tilsidst kan ristes…. Uhm…
God søndag
Mvh Helle