Lørdag eftermiddag fik jeg en idé om, at en sprød havregryns cookie med sejt indre ville være noget så skøn på brunch bordet søndag formiddag, så jeg eksperimenterede lidt. Jeg lavede dejen og bagte et par stykker med de samme. De var super skønne. Resten af dejen satte jeg så i klatter på en plade og kom på køl. Næste morgen tog jeg dem ud af køleskabet. Lod dem stå på bordet en halv times tid, mens ovnen varmede op, og bagte dem så. Det fungerer så godt!
Sådan en lille kage, der skal være sprød udenpå og sej indeni, er allerbedst den dag, den er bagt, så det er ret smart at kunne forberede dem og have dem på køl. Så skal de bare bages på dagen 🙂 Uden at have prøvet det, er jeg sikker på, at du kunne have dem ubagte på frost. Så skal de ud af fryseren et par timer før, de skal bages.
I weekenden lavede jeg dem med chokolade. I dag er der kommet rosiner i. Man kunne også putte tørrede tranebær i eller grofthakkede nødder.
I den størrelse, jeg laver dem, bliver de ca. 8 cm. i diameter 🙂 Om man nu synes, det er en småkage eller en cookie, må være en smagssag. Sådan en stor “småkage” der er sprød udenpå og sej/blød indeni, synes jeg, er en cookie. Mindre og helt sprøde kager, synes jeg er småkager 🙂
Ingredienser 15 styk
100 g. blødt smør
75 g. rørsukker
50 g. brun farin
1 æg
125 g. grovvalsede havregryn
75 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 dl. rosiner – kan erstattes med tranebær, chokolade eller nødder
Kom smør, rørsukker og brun farin i en skål og pisk sammen.
Kom ægget i og pisk et par minutter.
Kom havregryn, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og rosiner i en skål og bland det sammen.
Kom melblandingen i, og rør dejen sammen. Rør kun lige til dejen er samlet. Jeg har brugt elpiskeren på lav hastighed. Du kan også bruge en ske.
Sæt dejen i klatter på en bageplade. Dejen flyder ud af sig selv 😉
Bages ved 175 grader almindelig ovn i 12-14 minutter til de er gyldne og lysebrune i kanten. Hvis de kommer fra køl og er kolde, skal de måske bage et par minutter mere.
Lad dem ligge på pladen i 5 minutter, inden de lægges til afkøling på en rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.