I formiddag kom jeg forbi Nogen i ovnen hos bagenørden’s Facebook-side, hvor Gitte tippede om en deep-pan pizza, der hverken skal røres eller rulles ud. Den måtte jeg jo ligge kigge nærmere på, og det er altså en rigtig god idé, Gitte har fået der, så jeg har valgt at forkæle husets Teen med lun deep pan pizza i eftermiddag 🙂
Jeg har ikke brugt Gitte’s opskrift, men lavet min egen. Hvis du er nysgerrig på Gitte’s version, så kan du finde den HER.
Det er helt åndssvagt, så nemt det er 😉 Dejen røres sammen med en grydeske. Hæver ½ time og fordeles så i 2 springforme. Efterhæver ½ time, pyntes og bages med det samme. Vupti! så er der skøn pizza 🙂
Jeg bruger sjældent færdigproduceret mad af nogen art, men har for nylig opdaget Urtekram’s færdige pastasauce. Jeg har som regel et glas stående i skabet, hvis det skal gå lidt hurtigt en dag, og det er sådan et glas, jeg har brugt noget af i dag. Der var en pakke skinkestrimler i fryseren og en pose revet mozzarella på køl. Du kan erstatte tomatsovs med pesto, og ellers komme lige det fyld på, som du godt kan lide 🙂
Her har jeg skåret et stykke af en varm pizza 🙂
Ingredienser – 2 pizzaer på 26 cm.
dej
4½ dl. lunt vand
25 g. gær
250 g. hvedemel
250 g. durummel
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
3 spsk. olivenolie
fyld
tomatsovs
200 g. skinke
200 g. revet mozzarella
oregano til drys
Kom alle ingredienser til dejen i en skål.
Rør dejen sammen med en grydeske.
Skrab siderne ned med en dejskraber.
Hæver lunt og tildækket i ½ time.
Fordeles i 2 springforme beklædt med bagepapir.
Efterhæver lunt og tildækket i ½ time.
Jeg bager dem én ad gangen. Jeg laver den første helt færdig. Sætter den i ovnen, og gør den anden klar, mens den første bager.
Dryp bunden med tomatsovs. Da dejen er hævet – og lækker blød og luftig – skal du være forsigtig med ikke at mase den sammen.
Fordel skinke over.
Fordel osten over, og drys med tørret oregano.
Bages i en 225 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 20 minutter til pizzaen er gylden og gennembagt.
Linda skriver
Ser rigtig lækkert ud, det må prøves en af de nærmeste dage. 😉
Vil sige Dig rigtig mange Tak, for en rigtig god side, men mange spændende opskrifter. 😉
Pia Skaadegaard skriver
Skal prøves i aften
Johnny Paulick skriver
Bruger da altid en Bradepande … Det gør det mindre besværligt… Prøv at klippe et par af de røde / ell pandepølser henover i små 1cm stykker.. evnt. 1/2kg oksefars der er sprødstekt på en pande først, nederst, under alt andet fyld.. !
Dorthe skriver
Tak for en super god opskrift
Smagte fantastisk
Spisestuen skriver
Det er jeg rigtig glad for at høre Dorthe 🙂 Tak for skøn feedback.
Hilsen Lene
Letten skriver
Rigtig god idé til ungernes madpakker. Jeg havde noget kødsovs fra igår, og når man alligevel står i køkkenet og venter på, at kartoflerne bliver kogt, kan man jo lige så godt udnytte tiden og lave en pizza. Som regel har man vel altid et eller andet i køleskabet man kan putte på.
Spisestuen skriver
Lige præcis 🙂 Pizza kan være ret god restemad 🙂
Pernille skriver
Kan man lave den i et ildfast fad i stedet?
Spisestuen skriver
Sagtens 🙂 Du skal være opmærksom på, at bagetiden måske er lidt længere så 🙂
Letten skriver
Jeg har bagt mine i de der folie bradepander.
Så er de nemme at tage med på arbejde, og de vejer heller ikke så meget.
Ja, bagetiden skal nok være lidt længere.
Det erfarede jeg sidst 😉
Kristina skriver
Fantastisk opskrift, og jeg glemte endda at lade den efterhæve en ekstra 1/2 time 🙂 Så har man travlt kan man sagtens undlade den 😉
Per skriver
Min kone laver altid tynde pizzaer – men nu får jeg lyst til at vi skal have deep pan næste gang.
Lisbeth skriver
Hvis jeg laver 3 pizzaer , vil det passe i en bradepande … kan jeg erstatte alt mel med tipo o hvedemel