Super luftige og lækre pandekager med blid smag af appelsin og kanel. Det er ikke nogen skidt kombination, og når der så kommer frisk appelsin, chokolade og ahornsirup på toppen, så er der jubeldans i smagsløgs-afdelingen 🙂
Så pandekagedag eller ej 😉 De her basser er skønne på enhver tid af dagen – og til en hvilken som helst lejlighed 🙂
Super luftige! 🙂
Stakket lækkerhed 🙂
Ingredienser – 10 styk
250 g. hvedemel
3 tsk. bagepulver
½ tsk. kanel
50 g. rørsukker
4 dl. kærnemælk
2 æg
50 g. smør
fintrevet skal af ½ appelsin
desuden bruges appelsiner, chokolade og ahornsirup til topping
Smelt smørret, så det ikke er for varmt, når det skal røres i dejen.
Bland mel, bagepulver, kanel og rørsukker i en skål.
Rør kærnemælk og æg sammen.
Hæld det i melblandingen og rør sammen. Der skal meget gerne være små klumper i dejen, så den skal ikke røres helt glat.
Rør den smeltede smør og fintrevne appelsinskal i dejen.
Lad dejen hvile i 10 minutter.
Smør en pande med et tyndt lag smør, og varm panden op. Pandekagerne skal bages ved ikke for høj varme. På mit komfur et det ved mærke 1 ud af 3.
Hæld dej på panden – ca. ¾ dl.
Når dejen bobler og er fast i kanten – efter ca. 2 minutter – vendes pandekagen.
Pandekagen bages ca. 1 minut på den anden side.
Server gerne pandekagerne lune, men de smager også skønt kolde.
Pandekagerne egner sig fint til frost. Frys dem ned i fryseposer med bagepapir mellem pandekagerne, så de er nemme at skille ad igen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.