Skønne til morgenmad, frokost, madpakke eller som mellemmåltid. De smager godt både varme og kolde 🙂 Æggemuffins i forskellige former er efterhånden en uundværlig del af min daglige kost.
Små bomber af god energi, der giver rigtig god mæthed 🙂
Ingredienser – 10 styk
7 æg
½ dl. fløde – havde jeg glemt på billedet 😉 – kan erstattes af mælk
100 g. frossen helbladet spinat
100 g. edamame bønner (sojabønner)
5 skiver parmaskinke
100 g. revet cheddar
Smelt en god klat smør på panden og kom spinaten på.
Skru lidt ned for varmen og læg låg på. Lad spinaten dampe nogle minutter, til den er tøet.
Kom sojabønnerne på. Læg låget på igen og lad det stå ved svag varme i 3-4 minutter til sojabønnerne er tøet og gennemvarme.
Skær parmaskinke-skiverne over en gang på langs og læg en halv skive i hver muffinsform.
Læg en skefuld spinat-bønne blanding i formene.
Pisk æg og fløde sammen og fordel i formene.
Fordel revet ost over til sidst.
Bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Serveres varme eller kolde.
Birthe Ellegaard skriver
Nøj de ser lækre ud. De skal snart afprøves. Har du erfaring med om de også er gode hvis de har været en tur i fryseren?
Spisestuen skriver
Lige den her variation af æggemuffins har jeg ikke afprøvet at komme på frost endnu, men da andre slags æggemuffins kan komme på frost, så kan dem her også 🙂
Hilsen Lene
Marlene Stensen skriver
Uhmmm de er bare gode. Og et sikkert hit hos os alle 4.
Jeg kom lige en smule chili flager i ægge/fløde massen og det kunne sagtens gå.
Tak for endnu en lækker opskrift☺
Spisestuen skriver
Dejligt at I kunne lide dem 🙂 og det lyder skønt med chili i 🙂
Hilsen Lene