Køkkenet er løbet tør for æg – suk! Jeg var sikker på, at der var en bakke mere, men nej… Så chefen bliver snydt for fredagskage i dag, men mon ikke ugens produktion af forskellige fastelavnsboller retter en smule op på det 😉
Popcornene her må så gøre det ud for fredags-hygge-guf, og det er altså overhovedet ikke skidt, for de smager da for vildt. Tror nok, det er slut med almindelige popcorn fremover. De skal dynges til med smeltet smør og revet parmesan – bum!
Jeg popper kernerne i solsikkeolie. Jeg har prøvet andre olier, men vi synes, de bliver bedst med solsikkeolien. Du kan bruge den olie, du bedst kan lide.
Ingredienser
2 spsk. solsikkeolie
1 dl. majskerner
½ tsk. rosmarin – kan erstattes med timian, salvie eller basilikum
fintrevet parmesan
50 g. smeltet smør
Kom olien i en gryde – ikke mindre end 3 liter 🙂 – og varm den godt op.
Når olien er rigtig varm, kommes majskernerne i. Hold varmen under gryden på maks.
Når kernerne begynder at poppe, lægges låg på.
Læg et viskestykke over gryden, og ryst den med låget på. Sæt tilbage på pladen i 5 sekunder, ryst så igen. Sådan fortsætter du med at ryste og kort sætte på varmen, til alle kernerne er poppet – så bliver der helt stille i gryden 🙂
Hæld popcornene over i en stor skål.
Riv parmesanen over popcornene, og drys med rosmarin.
Hæld den smeltede smør over.
Bland sammen og servér. Jeg synes ikke, de mangler salt, men drys gerne ekstra på, hvis du godt kan lide det.
Birthe Ellegaard skriver
Okey, det var så en helt ny måde at poppe popcorn på. Den med fuld knald på varmen og fem sekunder og ryst, det har jeg ikke prøvet før. Det lyder fornuftigt. Men ost og smør på har jeg ikke hørt om før. Bliver de ikke bløde af smør?
Spisestuen skriver
Jeg har altid lavet dem sådan, og kender ikke til andre måder 😉 men det fungerer fint.
Jeg synes ikke, de bliver bløde af smørret.
Hilsen Lene
Emilie // Valbylille skriver
Øj, det lyder lækkert. Jeg vil så gerne eksperimentere lidt med popcorn, men familien nedlægger veto. De vil bare have dem med salt.
Men nu jeg tænker over det, så vil de jo nok alligevel foretrække “eksperimentelle” popcorn frem for ingen popcorn. Der skal da parmesan på i aften. Tak for inspiration!
Spisestuen skriver
Håber de falder i god jord 🙂
God aften til Jer.
Hilsen Lene