Jeg er noget bagud på trends i mad- og blogverdenen, for den her køleskabsgrød har vist floreret længe 😉 men her får du min version.
Den er helt enkelt 1 del mælk til 1 del havregryn. Det kommes i et glas – eller anden beholder – og så skal det på køl natten over. Næste morgen tager man det ud af køleskabet, og det er klar til at blive spist.
Jeg har tilsat min køleskabsgrød græsk yoghurt, lidt grofthakkede mandler, blåbær og en smule sødning. Du kan undlade mandler, eller erstatte med andre nødder. Blåbær kan erstattes af andre bær eller banan. Hvis du bruger banan, synes jeg først den skal på, når du skal spise grøden.
Jeg har brugt mandeldrik i opskriften. Det kan du erstatte med en hvilken som helst anden mælk.
Jeg er positivt overrasket. Kold “grød” havde sådan en lidt sjov klang i mit hoved, men det smager faktisk rigtig dejligt 🙂
Ingredienser – 1 person
1 dl. mandeldrik
1 dl. havregryn
10 mandler
1-2 tsk. flydende honning
2 spiseskefulde græsk yoghurt 10%
1 lille håndfuld blåbær – har gemt sig på billedet 😉
Hak mandlerne groft og kom dem i et glas med mandeldrik, havregryn og græsk yoghurt.
Kom blåbær i og læg låg på.
Ryst glasset kort og sæt det på køl natten over – eller mindst 6 timer. I glasset til venstre er der “Køleskabsgrød med hørfrø og chia” 🙂
Glasset tages ud fra køleskabet og røres kort rundt. Så er den klar til servering.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.