Jeg har en anden opskrift her på bloggen på knækbrød. De er super lækre, men der er flere forskellige melsorter i, som er knap så almindelige at have i køkkenskabet. Jeg har derfor leget lidt med opskriften, og er nået frem til denne opskrift på knækbrød lavet på fuldkornsrugmel, ølands fuldkorns hvedemel (kan erstattes af fuldkornsspelt eller grahamsmel), sesamfrø, solsikkekerner og hirseflager. Hirseflagerne kan du erstatte med boghvedeflager eller almindelige havregryn.
Opskriften er nem at gå til, og knækbrødene er sprøde og lækre 🙂 Halvdelen af dem har fået et drys blå birkes.
Ingredienser – 48 styk
2 dl. vand
1 dl. olivenolie – kan erstattes af anden olie
1 tsk. salt
2 dl. ølands fuldkorns hvedemel – kan erstattes af fuldkornsspelt eller grahamsmel
2 dl. fuldkornsrugmel
1 dl. sesamfrø
1 dl. solsikkefrø
1 dl. hirseflager – kan erstattes af boghvedeflager eller havregryn
1 tsk. bagepulver
evt. blå birkes til topping
Kom alle ingredienserne til dejen i røremaskinen.
Rør dejen godt sammen.
Del dejen i to, og rul hver dejklump ud mellem to stykker bagepapir sådan ca. i bagepladens størrelse.
Skær knækbrødene ud med en skarp kniv eller en pizzaskærer i 24 stykker.
Hvis du drysser med birkes, så læg et stykke bagepapir over og rul et par gange, så de trykkes lidt ned i dejen. Ellers triller de bare af.
Bag knækbrødene i 22-25 minutter i en 175 grader varm ovn.
Knækbrødene køler af på en rist.
Når de er kolde, opbevares de i kagedåse.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.