Tilbage i køkkenet efter et par dage med trælst hoved har jeg lavet kartoffelklatkager 🙂 Jeg har brugt et par bagte kartofler, men du kan også bruge en rest kogte kartofler.
Chili con carne simrer på komfuret og sender skønne dufte rundt i huset. Tilbehøret hertil bliver kartoffelklatkagerne. Opskriften på chili con carne lander på bloggen i morgen 🙂
Du kan servere kartoffelklatkagerne til aftensmad med en creme fraiche dressing og salat, eller måske i en sandwich til frokost eller madpakke 🙂
Jeg prikkede bagekartoflerne med en gaffel og pakkede dem ind i stanniol. Bagte dem 1½ time i ovnen ved 200 grader almindelig ovn.
Ingredienser – 8 styk
500 g. kartofler – vægt inden de er bagt
1 æg
2 spsk. hørfrø
75 g. revet ost – jeg har brugt cheddar
1 dl. majs
½ grøn peber
salt og friskkværnet peber
ca. 3 spsk. hvedemel
Skræl kartoflerne og mos dem.
Rør æg, hørfrø og revet ost i.
Kom salt, friskkværnet peber, majs og peberfrugt i små tern i. Kom hvedemel i. Afhængig af vandindholdet i kartoflerne, skal der måske lidt mere mel i. Massen skal være fast i det, men må gerne være lidt klistret.
Del massen i 8 stykker, der trykkes flade – omkring 1 cm. tykke.
Steg klatkagerne i halv smør og halv olivenolie i ca. 5 minutter på hver side.
Irene skriver
Er det af sundhedsmæssige årsager at du putter hørfrø i eller for konsistensen ? Jeg er nemlig ikke så vild med hørfrø 🙂
Spisestuen skriver
Du kan sagtens undlade hørfrøene. De suger lidt væde, og det kan være, du skal have lidt mere mel i, hvis du undlader dem. Jeg kan også godt lide, at de giver lidt knas 🙂
Hilsen Lene
Trine skriver
Skal kartoflerne koges inden de moses? 🙂
Spisestuen skriver
Jeg har bagt dem først – som der står – men du kan også bruge kogte kartofler 🙂
Louise skriver
Mon man kan bage dem i ovnen, så man sparer lidt på kalorierne ift. Afstegningen? 🙂
Spisestuen skriver
Det kan du bestemt 🙂 men hvis de steges ved god varme, suger de nu ikke så meget fedtstof under stegning, så det har den store betydning.
Hilsen Lene