Jeg elsker brieost, og jeg kan faktisk allerbedst lide det på rugbrød 😉 så jeg har lavet en grovdej med rugmel og pakket min brieost ind i. Det er ikke en tærtedej, men en grov gærdej. Udover brieosten, er der honningnødder og solbær i. Hvis du ikke har honningnødder, så brug almindelige nødder, og dryp med en smule flydende honning. Solbær har jeg i fryseren, og dem kan du erstatte med blåbær eller brombær 🙂
De smager skønt lune, og kan med fordel fryses ned, og så lige varmes lidt i ovnen, når man har brug for noget lækkert.
Jeg havde først haft en plan om at pakke hele brieosten ind i dej, men det synes jeg alligevel var noget voldsomt 🙂
Ingredienser – 10 styk
dej
25 g. gær
1 dl. lunt vand
100 g. yoghurt naturel
1 æg
½ dl. olivenolie
1 tsk. salt
150 g. rugmel
200 g. hvedemel
fyld
250 g. brieost
40 nødder – jeg har brugt 20 cashewnødder og 20 pekannødder
lidt flydende honning
solbær – ca. 8 styk til hver, så 80 solbær i alt, og dem har jeg ikke vejet 😉
desuden bruges 1 æg til pensling
Kom alle ingredienser til dejen i røremaskinen.
Ælt dejen godt og længe – omkring 10 minutter. Det er en blød og lidt klistret dej.
Dejen hæver lunt og tildækket i 1 time.
Del dejen i 10 stykker og rul hvert stykke ud med en kagerulle – ca. 15 cm. i diameter.
Læg brieost, nødder og lidt honning og solbær på hvert stykke.
Læg dejen sådan lidt rodet op over fyldet. Jeps – jeg øver mig i rustikt 😀
Læg på en bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter. Pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 210 grader almindelig ovn i ca. 12 minutter.
Nyd dem gerne lune.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.