En skøn muffin til morgenmad, frokost, madpakke eller som et mellemmåltid 🙂
Det er vel nærmest en mellemting mellem brød og en kage. Lidt søde og mega lækre. De er svampede og skønne i konsistensen 🙂
Hirseflagerne kan erstattes af havregryn eller boghvedeflager. Det giver en lidt anden smag, men konsistensen skulle blive fin nok 🙂
Ingredienser – 11 styk
2 dl. hirseflager
2 dl. ølands fuldkorns hvedemel – kan erstattes af fuldkornsspelt eller grahamsmel
25 g. grofthakkede mandler
¼ tsk. fint salt – har gemt sig på billedet 😉
2 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
75 g. honning
2 æg
2 dl. mandeldrik – kan erstattes af almindeligt mælk
150 g. fintrevet gulerod
Bland hirseflager, fuldkorns hvedemel, grofthakkede mandler, fint salt, bagepulver og kanel.
Pisk honning, æg og mandeldrik sammen.
Bland de tørre ingredienser i æggemassen.
Rør de revne gulerødder i.
Fordel massen i 11 velsmurte forme.
Bages i 20-25 minutter ved 180 grader almindelig ovn.
Lad dem køle af i 5 minutter, inden de løftes ud af formene, og køler af på en rist.
De egner sig rigtig godt til at komme i fryseren. Put dem i fryseposer, når de er kølet ned og frys ned med det samme.
Ulla Arenshøj skriver
Ser lækkert ud 🙂 Har du et bud på, hvad man erstatte hirseflager med? (måske noget klid?)
Spisestuen skriver
Hirseflagerne kan erstattes med almindelige havregryn eller boghvedeflager. Jeg har netop tilføjet det i indlægget 🙂
Klid ville jeg ikke erstatte det med. Det tror jeg ikke opfører sig på samme måde 🙂