Den her dessert har rumsteret i mit hoved et stykke tid 😉 og nytårsaften var der en anledning til at afprøve den. Grapefromage med karamelliserede ristede hasselnødder serveret i chokoladeskåle 🙂
Det er en god dessert, ikke så meget mere at sige om det! Syrlig, sød og let bitter grapefromage og mørk chokolade passer perfekt sammen, og de karamelliserede ristede hasselnødder er bare skønne til 🙂
Man kan fint servere fromagen i portionsglas i stedet for chokoladeskålene 🙂 Jeg har brugt dampede Piemonte hasselnødder (er ristede). Hvis du ikke har sådan nogle i skabet, kan du riste almindelige hasselnødder i 5-10 minutter i ovnen ved 200 grader almindelig ovn, og så nulre skallen af dem i et viskestykke bagefter.
Hvis du gerne vil have billeder til fremgangsmåden på karamelliserede ristede hasselnødder, så kig forbi Appelsintrifli med karamelliserede nødder. Chokoladeskålene har fået et indlæg for sig selv, og det finder du HER.
Ingredienser – 6 personer
6 chokoladeskåle
grapefromage
4 blade husblas
100 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
3 pasteuriserede hele æg
1 dl. grapesaft
fintrevet skal af ½ grape – øko
2½ dl. piskefløde
pynt – karamelliserede ristede hasselnødder, chokoladesnirkler og flødeskum
50 g. dampede Piemonte hasselnødder
75 g. rørsukker
100 g. mørk chokolade – jeg har brugt Callebaut 58%
2½ dl. piskefløde
Chokoladeskålene laves først, og dem kan du sagtens lave i god tid. Evt. dagen før.
Dernæst laves fromagen.
Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 20 minutter.
Æg og rørsukker kommes i en skål, og piskes hvidt og skummende. Brug gerne omkring 10 minutter på det.
Grapesaft og fintrevet grapeskal kommes i en lille gryde og varmes op. Det skal varmes op til knap kogepunkt.
Gryden tages fra varmen. Husblassen knuges fri for væde, og røres ud i den varme væske.
Hæld blandingen i en skål, og køl den ned til lunken/lillefingerlun.
Hæld grape/husblasblandingen i æggeblandingen under omrøring.
Pisk fløden til blødt skum.
Vend flødeskummet i.
Fordel fromagen i chokoladeskålene.
Jeg fik lidt tilovers, som jeg kom i små glas.
Fromagerne sætter sig på køl på et par timer.
Til de karamelliserede nødder hakkes nødderne groft.
Sukkeret smeltes ved god varme.
Nødderne kommes på panden, når sukkeret er smeltet og gyldenbrunt. De vendes godt rundt.
Hældes ud på et stykke bagepapir og køler helt af.
Når karamel/nøddemassen er helt kold, hakkes den groft.
Til chokoladesnirklerne tempereres chokoladen og kommes i en sprøjtepose, hvor der klippes et lille hul.
Sprøjt chokoladen ud i et mønster på bagepapir. Der er rigelig chokolade 🙂
Når fromagerne skal serveres, pyntes de med flødeskum, de karamelliserede nødder og chokoladesnirklerne.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.