Jeg har en del variationer af fastelavnsboller på bloggen i forvejen, men denne manglede 😉
Blød og lækker bolle med mokkacreme og chokolade, og så er der kakaoglasur og hakkede ristede hasselnødder på toppen. Det er ikke nogen skidt kombination 🙂
Kig også forbi “Fastelavnsboller – de bedste opskrifter”. Her er masser af god inspiration 🙂
Ingredienser – 16 fastelavnsboller
dej
50 g. gær
3 dl. lunt vand
1 æg
3 spsk. sukker
150 g. blødt smør
550 g. hvedemel
kagecreme
2½ dl. mælk
100 g. sukker
4 spsk. maizena
1 spsk. instant kaffepulver – jeg har brugt Nescafe
3 æg
2½ dl. fløde
glasur
200 g. flormelis
2-3 spsk. kakao
ca. ½ dl. vand – hældes i lidt ad gangen til konsistensen er passende.
desuden bruges ca. 100 g. god mørk chokolade og ca. 25 g. ristede hasselnødder
Start med kagecremen.
Kom mælk, sukker, maizena og kaffepulver i en gryde, og pisk det sammen. Der skal ikke være tændt for varmen på nuværende tidspunkt 😉
Kom æg og fløde i, og rør sammen. (Så længe det er koldt, er det noget sjovt ægge-trevlet noget, men når det varmes op, bliver det fint.)
Varm blandingen op under piskning.
Kog igennem et minut under piskning.
Hæld cremen i en skål, og læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Cremen skal køles ned til stuetemperatur, inden den bruges. Den kan også fint laves dagen i forvejen, og opbevares så på køl. Når cremen skal bruges, røres den kort igennem.
Til dejen kommes alle ingredienser i røremaskinen.
Ælt dejen godt. Det er en blød og lidt klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 16 stykker, der trilles til boller.
Tryk hver bolle flad.
Læg en god skefuld creme på.
Kom chokolade på. Jeg har brugt Callebaut 58%, der kommer i små knapper.
Luk bollerne omhyggeligt.
Læg bollerne med sammenføjningen nedad på bageplade.
Efterhæver lunt og tildækket i ½ time.
Bages i en 210 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 15 minutter.
Træk bollerne over på en rist til afkøling.
Når fastelavnsbollerne er kolde – eller en smule lune – kan de pyntes med glasur og hakkede nødder. Jeg har dampede Piemonte hasselnødder i skabet, og de er ristede. Hvis du ikke har sådan nogen, kan du riste almindelige hasselnødder i en 200 grader varm ovn – ved almindelig ovn – i 5-10 minutter, og nulre skallen af dem i et viskestykke bagefter.
Til glasuren røres flormelis, kakao og vand sammen. Kom vandet i lidt ad gangen.
Fastelavnsbollerne er velegnede til at fryse, når de er kølet helt ned. Så skal du bare undlade at komme glasur på 😉
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.