Jeg fandt en pakke Summerbird nougat i skabet på hylden med juleguf 🙂 Den er endt i disse skønne fastelavnsboller sammen med en lækker appelsincreme. Med karamelglasur på toppen, er her altså dømt virkelig meget lækkerhed! 🙂
Appelsincremen er min bagefaste kagecreme tilsat fintrevet skal af 1 appelsin. Det er virkelig godt, skulle jeg lige hilse og sige 🙂
Kig også gerne forbi “Fastelavnsboller – de bedste opskrifter”. Her er masser af skøn inspiration til forskellige fastelavnsboller 🙂
Så enkelt og smukt 🙂
Ingredienser – 16 styk
dej
50 g. gær
3 dl. lunt vand
1 æg
3 spsk. sukker
150 g. blødt smør
550 g. hvedemel
kagecreme
2½ dl. mælk
100 g. sukker
4 spsk. maizena
korn af 1 polynesisk vaniljestang – eller 2 almindelige
fintrevet skal af 1 appelsin – øko eller ubehandlet
3 æg
2½ dl. fløde
desuden bruges 200 g. blød nougat
karamelglasur
50 g. smør
50 g. brun farin
2 spsk. mælk
korn af ½ polynesisk vaniljestang – eller 1 almindelig
ca. 150 g. flormelis
Start med cremen.
Pisk sukker, vaniljekorn og maizena sammen med mælken.
Kom æg, fløde og fintrevet appelsinskal i, og pisk sammen (så længe det er koldt, er det noget sjovt ægge-trevlet noget, men når det varmes op, bliver det fint).
Varm blandingen op under piskning.
Kog igennem et minut under piskning.
Hæld cremen i en skål og læg husholdningsfilm helt ned på den varme creme.
Cremen køler ned til stuetemperatur, inden den kommes i bollerne. Du kan også lave cremen dagen før. Så skal den opbevares på køl.
Når cremen skal bruges, røres den kort igennem.
Til dejen kommes alle ingredienser i røremaskinen.
Æltes godt til en blød og klistret dej.
Hæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Klar til at gå i gang 🙂 Skær nougaten ud i mindre stykker. Jeg skar den ud i 32 stykker og kom 2 stykker i hver bolle.
Del dejen i 16 stykker, og tril dem til boller.
Tryk hver bolle flad og læg en god skefuld creme på.
Læg nougat på.
Saml bollen omhyggeligt, og læg på bageplade med sammenføjningen nedad.
Efterhæver lunt og tildækket i 30 minutter.
Bages i en 210 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 15 minutter.
Køler ned på rist.
Kom smør, brun farin, mælk og vaniljekorn i en gryde.
Varmes op under omrøring.
Når blandingen er smeltet sammen, tages gryden af blusset og hældes i en skål. Lad den køle 5-10 minutter.
Rør flormelis i.
Kom glasuren på de afkølede fastelavnsboller.
Fastelavnsbollerne egner sig fint til at komme i fryseren. Så skal du bare undlade at komme glasur på 🙂
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.