En klat citronsmør er bare fantastisk på stegt kød, kylling eller fisk. I går fik vi hakkebøffer med en klat citronsmør på, og det kan klart anbefales! 🙂
Nu ligger citronsmørret i køleskabet, og jeg tænker, at der kommer noget på aftenens kylling også 😉
Holdbarheden har jeg ikke testet, men tænker, at det sagtens holder en uge eller to i køleskabet. Ellers er det fint at fryse ned – evt. i mindre stykker 🙂
Jeg har lavet rullen, så den i diameter er ca. 3-4 cm., men du kan jo lave den lige i den størrelse, der passer dig. Man kan også komme smørret i en sprøjtepose med en tylle, og sætte det i tutter på et fad. De kan evt. kommes i fryseren. Når de er frosset, kommes de i en frysepose – og så selvfølgelig i fryseren igen.
Ud over citronskal, har jeg sort peber og en smule hvidløgspulver i. Jeg har valgt hvidløgspulver i stedet for rå hvidløg, fordi jeg synes, at rå hvidløg godt kan blive noget skrapt i smagen efter nogle dage i smørret. Hvidløg kan man sagtens undlade.
Ingredienser
125 g. blødt smør
revet skal af 1 citron – øko eller ubehandlet
¼ tsk. hvidløgspulver
friskkværnet sort peber
Mas alle ingredienser sammen med en gaffel.
Tryk smørmassen i facon som en pølse.
Rulles ind i husholdningsfilm.
Sætter sig på køl 1 times tid. Så er den fin og fast at skære af.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.