Små og super sprøde snacks med masser af cheddar ost og sesamfrø. Det er ikke en skidt idé, jeg fik der. Det er en super skøn snack her til en lørdag aften 🙂
Krydderierne kan man leg med, eller man kan helt undlade. De er skønne alligevel 🙂
Jeg synes, de er hyggelige, når de er små, men du kan lave dem større, og bruge dem som kiks. Helt perfekt til ostebordet, eller bare med smør 🙂 Kunne måske også være hyggelige i en madpakke, eller som en snack om eftermiddagen.
Ingredienser – ca. 150-200 styk, når de er små som mine
100 g. cheddar
25 g. blødt smør
50 g. hvedemel
¼ tsk. hvidløgspulver
½ tsk. paprika
½ tsk. chilipulver
½ tsk. fint salt – kom ikke med på billedet
½ dl. sesamfrø
2-3 spsk. koldt vand
Riv osten fint.
Kom ost og krydderier i røreskålen til køkkenmaskinen. Brug spaden til maskinen.
Bland det sammen med en ske og kom smør i.
Rør med spaden, til smørret er fordelt.
Kom mel og sesamfrø i.
Rør igen, til det er godt blandet sammen. Nu er massen smuldret.
Kom vand i lidt ad gangen, til dejen samler sig i store klumper.
Saml dejen på bordet.
Læg dejen på køl i ½ time.
Rul dejen tyndt ud på et bord drysset med lidt mel. Den skal være ca. 2 mm. tyk.
Stik dejen ud. Jeg har brugt en udstikker med en diameter på ca. 3 cm.
Læg på en bageplade.
Bages ved 180 grader almindelig ovn i ca. 12 minutter til de er gyldne og sprøde.
Når de bages, “krymper” de lidt i omkreds og bliver tykkere. Billede her til illustration.
Når de er helt kolde, opbevares de i tætsluttende boks.
Sacha skriver
Tror jeg vist lige jeg skal prøve og lave her til aften 😀
Spisestuen skriver
God fornøjelse med dem 🙂
Annette Djursholm skriver
Kan dejen fryses, hvis man vil dele den, i flere små portioner?
MVH Annette
Spisestuen skriver
Det kan den sagtens 🙂
Hilsen Lene
Annette Djursholm skriver
Tusind tak for svar. Tror jeg vil prøve den, for jeg tror den er sundere end kager. 😀 he he