Eller… banankage bagt i en brødform, er nok mere korrekt 😉 Der er godt nok ikke så meget sukker i, som i en “rigtig” kage, og der er pænt meget banan i, men kage synes jeg nu alligevel, at det er 😉 Man skal gerne have fat i rigtig godt modne bananer. De smager af rigtig meget, og er super gode i kage.
Jeg har kommet pekannødder og chokolade i mit bananbrød, og det smager godt! 🙂
Når man nu har lavet det som et brød, kan man jo smøre skiverne med forskelligt efter smag. Smør er oplagt, men ellers kunne man bruge peanutbutter. Nutella kunne være et valg, hvis man kan lide det. Ved ikke, hvorfor jeg lige kom i tanke om det, for det er virkelig længe siden, der har været et glas Nutella her i huset 😀
Her billeder af et lunt bananbrød, der spredte skønne dufte i huset til morgen 🙂
Ingredienser – 1 brødform ca. 2½ liter
125 g. blødt smør
125 g. rørsukker – kan erstattes af almindeligt sukker
2 æg
250 g. hvedemel
¼ tsk. fint salt
½ tsk. kanel
2 tsk. bagepulver
500 g. godt modne bananer – skrællet vægt
75 g. pekannødder
75 g. grofthakket chokolade – eller chokolade i knapper
Kom smør og rørsukker i en skål og pisk et par minutter.
Kom æggene i ét ad gangen, og pisk godt mellem hver.
Bananerne moses, og røres i ved lav hastighed.
Bland mel med salt, kanel og bagepulver og si det i dejen.
Kom pekannødder og chokolade i, og vend dejen sammen.
Hæld dejen i en brødform på ca. 2½ liter.
Bages i en 180 grader varm ovn i ca. 55 minutter.
Lad brødet køle af i 10 minutter i formen, inden det løftes ud, og køler af på en rist.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.