Jeg er glad! Mine bagte havregrøds muffins er bare gode 🙂 De har en god konsistens og en skøn smag!
De smager skønt både lune og kolde, og er perfekte til morgenmad på farten, madpakken, eller som et sundt mellemmåltid 🙂 Jeg har brugt mandeldrik i min bagte havregrød. Bare fordi det smager skønt, men det kan du erstatte med lige den slags mælk, som du godt kan lide. Jeg har sødet dem med ahornsirup. Det kan erstattes af honning, eller anden sødning, du godt kan lide.
De groftrevne æbler giver en skøn smag, men kan erstattes af samme mængde most banan eller groftrevet gulerod.
Jeg har toppet mine muffins med hakkede mandler og skønne blåbær, jeg har på frost fra i sommer. Uden topping er de også gode til de helt små putter <3
Ingredienser – 6 styk
3 dl. havregryn
1 tsk. bagepulver
½ tsk. kanel
1 knivspids fint salt
1 æg
1½ dl. mandeldrik
1 groftrevet æble – 100 gram revet vægt
3 spsk. ahornsirup
desuden bruges lidt mandler og blåbær til topping
Bland havregryn med bagepulver, salt og kanel.
Bland æg, mandeldrik, groftrevet æble og ahornsirup sammen i en anden skål.
Rør havregrynsblandingen i.
Lad blandingen stå i 5-10 minutter, mens du smører en muffinsform med smør.
Fordel blandingen i muffinsformen, og drys med ønsket topping. Blåbærrene trykkes lidt ned i havregrødsmassen.
Bages i en 180 grader varm ovn ved almindelig ovn i ca. 25 minutter.
Lad dem køle af i 5-10 minutter, inden de tages ud af formen.
Helle Hollesen skriver
Hej Lene.
Godt nytår til dig og din familie.
De morgenmads muffins ser godt nok lækre ud. Dem må jeg bare pårøve!
Jeg har aldrig stødt på mandeldrik, når jeg har været ude at handle.
Hvor køber man det? Jeg bor, til din information, i provinsen.
Kan du hjælpe mig?
På forhånd tak.
Helle
Spisestuen skriver
Hej Helle 🙂
Jeg har købt mandeldrikken i Bilka, men er sikker på andre større supermarkeder også må have det.
Også et godt nytår til dig.
Hilsen Lene
Charlotte skriver
Hej, jeg køber mit i netto, de har flere forskellige også soya mælk med cacao bl.a. og jeg bor i udkants danmark
Hjalti skriver
du kan også bare lave ægte Mandelmælk. Det er bare mandler og vand.
“Mandler lægges i blød i rigeligt med koldt vand i ca. 10-12 timer (natten over) i køleskabet. Herefter sies vandet fra og mandlerne blendes med de ca. 800 ml vand (afhængigt af hvor tyk du ønsker din mandelmælk) i en blender. Blend det helt igennem i et par minutter.”
Annegrete Andersen skriver
Du kan købe mandeldrik i REMA1000
Hanne Larsson skriver
Prøv at Google mandelmælk – det er nemt og billigt at lave selv. Resterne af mandel kan bruges i boller og brød. Intet går til spilde 😉
Karin Marhauer skriver
De ser vel nok lækre ud ☺ ved du hvor mange kalorier der er i ca. ?
Spisestuen skriver
Det ved jeg ikke 🙂
Og tak – lækre er de bestemt 🙂
Hilsen Lene
Lotte skriver
Ja de er virkelig lækre, tak for den skønne opskrift bagte en portion i går og en dobbelt idag. Med din grundopskrift er det kun fantasien der sætter grænser
Jeanette Henriksen skriver
Mums de ser gode ud 😛
Knus <3
Mounia skriver
Kan man bruge noget andet end mandelmælk?
Mvh Mounia
Spisestuen skriver
Som der står øverst i indlægget, kan du bruge den slags mælk, du godt kan lide 🙂
Louise skriver
Skal da helt klart prøves. Også ser det nemt ud lige at lave.
og vil giv de andre ret. De ser skide lækkert ud
Spisestuen skriver
Mange tak Louise 🙂
Lisette skriver
Man kan selv lave mandelmælk hvis den ikke lige er at finde i supermarkedet. Der er bla en opskrift på urtekræmmer.dk
De ser lækre ud og skal bestemt prøves
Spisestuen skriver
Mange tak Lisette 🙂
Jane skriver
Man kan købe mandelmælk i alle supermarkeder, de står ikke på køl, men på en hylde sammen med soyamælk m.m.
Dorthe skriver
Hvordan opbevares de bedst? Og skal de lunes inden de skal spises?
Hvis de har været i fryseren, er det så også bedst at lune dem?
Ser SUPER lækre ud. Jeg vil prøve med alm.mælk og honning. Har dog lys sirup. Kan det mon bruges? 🙂 🙂
Spisestuen skriver
Almindelig mælk og honning fungerer fint. Siruppen kan også bruges. Det er en smagssag hvilken sødning, man bedst kan lide.
De opbevares på køl, og kan spises både kolde og lune.
Jeg synes, de bliver rigtig gode, hvis de lige får en kort tur i mikroovnen, inden de spises.
De egner sig fortrinligt til at komme på frost.
Hilsen Lene
Stine skriver
Hej. De ser super lækre ud 🙂
Ser at nogen efterspørger kalorieindhold. Jeg har regnet ud, i Madlog Vita, at ved at benytte de ingr. der står i din opskrift + ca. 2spsk. mandler til topping, så indeholder 1 muffins ca. 150 kcal (631kJ). Uden topping, ca. 92 kcal (554 kJ).
Ikke det værste mellemmåltid – det metter også 🙂
🙂 🙂
Gerda skriver
Har lige købt mandelmælk i SuperBrugsen.
Er igang med at bage nu
Line skriver
Der er ca. 135 kcal i hver muffin uden topping
De ser lækre ud, skal prøve at bage dem idag, mon mandeldrik er det samme som Mandelmælk?
Spisestuen skriver
Det er det samme Line 🙂 God fornøjelse med dem.
Hilsen Lene
Pernille skriver
Sikke et nemt og lækkert alternativ til morgenmad. De ser godt nok lækre ud
Jeg er i tvivl om de bliver lige så gode, hvis de laves i muffinsforme af papir?
Spisestuen skriver
Jeg har ikke prøvet at lave dem i papirsforme. Hvis du prøver, så vælg nogle gode af slagsen, evt. giv dem lidt bagespray, for ellers kan de hænge fast.
Joan skriver
Jeg har bagt dem i papirs forme, uden spray eller andet. Stod i køleskabet natten over, kom fint ud af formene. ☺
Birgit skriver
Hej jeg har brugt gulerod i stedet for æbel og så er jeg kommet tranebær og hakkede mandler i dejen
Spisestuen skriver
Det lyder også rigtig lækkert Birgit 🙂
Gitte skriver
Kan man få dem ud af formen, hvis man bruger alm. papir-muffins forme 🙂
Spisestuen skriver
Jeg har ikke prøvet med papirsformene, men brug nogle gode af slagsen, og spray evt. med bagespray, så går det nok 🙂
Kitty skriver
De smager fantastisk !!! 😀 Og da jeg har diabetes, type 1 er indholdet perfekt: gode fibre + lidt sødning 😀
Har bagt dem med mælk & æbler + akaciehonning !! 😉
Tilføjede 1/2 tsk. kardemomme + 1/2 tsk. kanel…….toppede med hakket mandler & skovbær 😉 Favorit opskrift lige nu 😀
Spisestuen skriver
Det er altså bare så skønt at høre Kitty 🙂
Lene skriver
Kan man erstatte æg med en banan ..?
Ser lækkert ud
Spisestuen skriver
Det ved jeg ikke nogen erfaring med – og tak 🙂
Trine skriver
Hvad kan man bruge til at søde, hvis de skal gives til et barn på ni mdr. De må ikke få honning og vil helst ikke bruge sukker.
Spisestuen skriver
Hvis du erstatter æble med samme mængde most banan, får de en vis sødme, og så synes jeg, du skal undlade andet sødning.
Ellers kan du komme lidt helt finthakkede dadler i – 50 gram – sammen med æblerne. De giver også en fin sødme.
Hilsen Lene
Bodil jensen skriver
Hvor lyder de lækre. Jeg vil prøve dem senere idsg. Dog vil jeg prøve med kokosmælk i stedet. Dejligt med sunde opskrifter, der kan varieres med hvad man har i huset. Jeg har en ide om at putte dem i fryser og så ta en op og lune i micro, når jeg trænger til lidt lækkert mellemmåltid.
Spisestuen skriver
Det lyder også skønt med kokosmælk. Dejligt at høre, at du godt kan lide opskriften. Det varmer 🙂
Og de er nemlig skønne at have på lager, når man trænger til lidt lækkert.
Hilsen Lene
Tina skriver
De er sørme ikke helt dumme. Droppede æble, sirup og kanel og brugte 2 bananer og 75g mørk chokolade (af den på +70%).
Den kan sagtens erstatte det kage jeg ikke må spise den næste måned
Spisestuen skriver
Tak for tilbagemelding. Dejligt, at du kan lide opskriften.
Hilsen Lene
Maria skriver
Ved du hvor længe de kan holde sig i køleskabet?
Spisestuen skriver
Jeg har ikke testet holdbarhed, men jeg vil mene, at de holder fint i 3-4 dage. Ellers egner de sig også til at komme på frost.
Hilsen Lene
Jeannete skriver
Fed side du har, den vil jeg kigge noget mere på
Spisestuen skriver
Velkommen til 🙂
Hilsen Lene
Maj-Brit Stub skriver
Jeg har bagt disse boller/muffins i dag.
Jeg kom kun 40 g sukker i. Så kom jeg gulerødder, æble og rå revet rødbeder i . I stedet for muskatnød kom jeg Ingefær i. På toppen hakket mandler.
De smager også rigtig godt.
Spisestuen skriver
Så dejligt at se alle de forskellige variationer, der bliver lavet med opskriften.
Hilsen Lene
Charlotte Larsen skriver
De ser super lækre ud, og det er jo kun fantasien der sætter grænser.
Jannie skriver
Helt vildt lækre! 🙂 Tusind tak for opskrift.
Pernille skriver
Super gode laver dem til min datter på 1 år der har mælke allagi hun elsker dem 🙂
Spisestuen skriver
Det er rigtig dejligt at høre 🙂
Lotte skriver
Jeg har brugt kokosmælk fra dåse istedet for mandelmælk og brugt papirsforme, begge dele fungerer upåklageligt. Har p.t en portion i ovnen hvor jeg denne gang også tilsatte rosiner udover æbler, håber resultatet bliver godt, men det tror jeg. Desuden tilsatte jeg en anelse mere kanel plus lidt vaniljesukker. En grundopskrift med mange alternative muligheder
Spisestuen skriver
Det er så dejligt at høre, som min opskrift inspirerer.
Jeg er glad for en tilbagemelding også med hensyn til formene. Dejligt at det fungerer med papir.
Hilsen Lene
Malene skriver
Jeg lavede dem i går (med honning i stedet for ahornsirup), og de smagte godt, men jeg syntes, at skorpen var bedst, for de var ret havregrødsagtige i midten. I dag har jeg bagt igen. Denne gang uden æble og kanel, men i stedet med 1 tsk vanillesukker og ca 2 spsk kakao, og sat dejen som cookies i stedet for muffins (fik 12 stk). Det blev godt 🙂
Spisestuen skriver
Det lyder bestemt også lækkert Malene 🙂
Tak for tip 🙂
Hilsen Lene
Stine skriver
De er så lækre! Godt jeg lavede en dobbeltportion
Cecilie skriver
Kan de bages idag og bruges i morgen? 🙂
Spisestuen skriver
Sagtens 🙂
bodil jensen skriver
Jeg har også fået dem bagt nu og gik også ind og lavede lidt om på opskriften. Jeg brugte både havregryn/mysli/kokosmel. Ca 1/3 af hver. Samt tog kokosmælk og brugte både revet æble og gulerod. De var supergode og nemme at lave. Og gode nybagte, men endnu bedre idag , hvor de er kolde. Tak for en supergod opskrift.
Spisestuen skriver
Det lyder dejligt Bodil, og tak for tips til variation 🙂
Karina skriver
Mandelmælk osv er lige pt på bud i Kiwi til 10 kr
Anne skriver
Har bagt dobbelt portion med honning, alm. Mælk, vanilie, æble, banan og rosiner – de blev super gode, min børn tømte fadet og vil ha dem som mellemmåltid i skolen, så har allerede bagt næste dobbeltportion :kr
Spisestuen skriver
Lyder virkelig lækkert 🙂 Dejligt, at de faldt i god jord, og tak for tilbagemelding 🙂
Hilsen Lene
Sandra skriver
De smager rigtig godt! Jeg byttede 1 scoop havregryn ud med kokos proteinpulver, tilføjede 75 g hindbær og undlod kanel. Det var et hit .
Spisestuen skriver
Det lyder virkelig spændende Sandra 🙂
Dorte skriver
Vi har også mandelmælk i SuperBrugsen i Faxe ladeplads
Siri Stubsve skriver
Jeg har bakt de og de ble kjempe god. Men de hevet seg ikke så de ble ca 1 cm tykk Jeg følget oppskriften……
Frank skriver
Mums. Et super lækkert alternativ til kage.
Lotte skriver
Kan jeg bruge nået andet en æg ?
Eller kan jeg undlade æg ?
Spisestuen skriver
Umiddelbart tror jeg ikke, du kan undlade æg, og en erstatning for æg kender jeg ikke.
Hilsen Lene
Karina skriver
Mega lækre…. Det er bestemt ikke sidste gang de skal bages
Julie skriver
Tak for en lækker opskrift. Har bagt dem her i formiddag og glæder mig til at sende en med i børnenes madpakke i morgen
Lækre og dejligt nemt
Spisestuen skriver
Velbekomme <3
Betina Lynge skriver
Når de meget fristende muffin skal opbevares på køl….hvordan ser det så ud ifht at have dem med i madpakkel, skovtur eller lignende, hvor de ikke er på køl?
Skal absolut forsøge mig med opskriften. Tak for den 🙂
Spisestuen skriver
De holder sig fint til at have med i madpakken i skole, på skovtur og lignende, men ellers på køl og der holder de i 3-4 dage vil jeg mene 🙂
Sandra Madsen skriver
Uh, de ser lækre ud, jeg har bare lige ét spørgsmål inden jeg selv begiver mig ud i at bage dem; bruger du fin- eller grovvalsede havregryn?
Spisestuen skriver
Jeg har brugt helt almindelige fintvalsede havregryn 🙂
Lotte Vinkel skriver
Wow de er gode Har lige bagt dem til min søns madpakke tilsatte lidt vanille proteinpulver og pekan nødder.
Mums de er lækre.
Tak for mange fantastiske opskrifter
Spisestuen skriver
Velbekomme 🙂
Det er skønt med alle de forskellige variationer, der bliver lagt op. Så tak for tippet 🙂
Hilsen Lene
Susanne skriver
Hejsa!
Har dem netop i ovnen nu… Tror du de kan fryses?
Vh Susanne
Spisestuen skriver
De egner sig fint til frost 🙂
Line skriver
Hej Lene
Jeg kan ikke tåle æggeblomme kan de laves uden ? Eller er der andet jeg kan bruge i stedet for. Mmm de ser super lækre ud
Venlig hilsen
Line Svendsen
Spisestuen skriver
Jeg kender ikke rigtig til, hvad man kan erstatte æg med i bagværk/kage – desværre.
Hilsen Lene
Maria skriver
Man kan bruge banan i stedet for æg:)
Pia jahnsen skriver
Hej
De ser rigtig lækre ud, vil prøve at lave dem til morgenmad på job, mon de kan røres sammen dagen før og så puttes i forme når de skal bruges… ?
Hilsen Pia
Spisestuen skriver
Jeg er i tvivl om, hvordan en dej med bagepulver har det på køl natten over, men de bliver ikke sådan lige tørre, så du kan sagtens bage dem dagen i forvejen og så lune dem kort, inden de skal spises 🙂
Hilsen Lene
Anja Hansen skriver
Tænkte på om de kan fryses…. hvis man ikke putter topping på
Mvh Anja
Spisestuen skriver
De er rigtig fine at fryse 🙂
Linda skriver
Kan man bruge almindelig mælk eller evt appelsin juice ??
Spisestuen skriver
Du kan sagtens bruge almindeligt mælk – som der står i opskriften 😉
Lene skriver
Hvordan bliver konsistensen af dem når du laver dem? de blev nemlig ikke færdigbagt da jeg prøvebagte dem selvom de fik langt mere end opskriften og jeg fulgte opskriften til fulde.
Spisestuen skriver
Hvis du har fulgt opskriften til fulde, vil du få muffins som mine 😉
Det er muligt, at det er din ovn, der måske varmer anderledes 🙂
Dorte K skriver
Super lækre og super nem opskrift 🙂
Jeg prøvede med ananasmos, da jeg havde et fejlkøb stående, og de blev super lækre!
Det bliver helt sikkert en opskrift, jeg kommer til at vende tilbage til ;0)
Læste, at en havde brugt kokos – det er jeg simpelthen nødt til at prøve også, for jeg er vild med kokos i kage!
Mange tak for en lækker opskrift, der lyder til at kunne varieres i det uendelige!
Spisestuen skriver
Velbekomme 🙂 og tak for skøn tilbagemelding med tips til en ny variation 🙂
Aase Nilsson skriver
Kan man bruge ruggryn (80% ruggryn med 20% havregryn)i stedet for havregryn?
Spisestuen skriver
Det skulle der ikke være noget i vejen for 🙂
Anne Marie skriver
Du har ikke overvejet at betegne kcal i dine opskrifter?
Spisestuen skriver
Nej, det har jeg ikke. Min personlige holdning til at tælle kalorier er, at det er forkert på så mange plan, så det kommer du ikke til at finde på bloggen. Der er mange sider og apps, hvor man selv kan regne på det.
Helle skriver
Kan det passe de skal være ‘smattede’?selvom jeg gav dem 8 min længere i ovnen blev de stadig ved med at skilles og være total våde indeni. Jeg brugte sødmælk og honning.
Spisestuen skriver
Nej, det kan ikke passe. De skal se ud som på mit billede i opskriften 😉
Margit Thiemer skriver
Hvis man ikke kan tåle æg, kan man bruge
1spsk æblecider blandet med 1tsk bagepulver. Det svarer til 1æg
Eller man kan komme ex. soyayougurt, skyr eller lign. i.
Michelle skriver
Mums! Fandt over din opskrift et tilfældigt sted og tænkte det da lød meget lækkert og nu sidder jeg og spiser dem og de smager jo 500 gange bedre end jeg forestillede mig!! Tak for opskriften 🙂 det er dejligt at ha noget at afveksle med ift. morgenmad da jeg ikke tåler mælke produkter så godt desværre. Skal helt bestemt se om der er mere godt herinde af opskrifter. 😀 jeg er hvert fald begejstret!
Teena skriver
Her en god oversigt over hvordan ingredienser kan erstattes:
Æg:
Før man går på jagt efter en erstatning for æg i sin kage, skal man finde ud af, om ægget i opskriften bliver brugt som hævemiddel (en let, luftig kage) eller til at binde med (en tung kage).
Erstatninger for æg i kager, hvor æg er brugt som hævemiddel:
1 æg= 0,5 dl æblejuice
1 æg= 0,5 dl sveskemos
1 æg= 1 most, moden banan
1 æg= 1 spiseskefuld blendede hørfrø og 3 spiseskefuld vand godt mikset sammen, så det har en gele-agtig konsistens.
Erstatninger for æg i kager, hvor æg er brugt som bindemiddel:
1 æg= 2 spiseskefuld kartoffelmel blandet med 2 spiseskefuld vand
1 æg= 2 spiseskefuld kartoffelmos
1 æg= 2 spiseskefuld majsstivelse blandet med 2 spiseskefuld vand
1 æg= 2 teskefuld bagepulver blandet med 2 spiseskefuld vand og en spiseskefuld olie.
NB: Tofu er en god erstatning for æg i opskrifter, som indeholder mange æg. Eksempelvis tærter og buddinger. Brug silketofu, og sørg for at blende det, så det bliver helt lindt og uden klumper. 1 æg svarer til 1/2 dl silketofu.
Mælk:
Erstat mængden af mælken med samme mængde fra et af følgende alternativer:
• Sojamælk (bedst til tunge desserter)
• Kokosmælk (bedst til tunge desserter)
• Mandelmælk
• Rismælk
NB: Erstat 1 dl kærnemælk med 1 dl usødet sojamælk, som er pisket grundigt med enten 2 spiseskefuld citronsaft eller eddike.
Smør:
Erstat mængden af smør med kokossmør, eller brug olie, dog ikke til småkager. 100 gram smør svarer til 85 gram olie.
Mel:
Det er ikke nemt at erstatte hvedemel i kager. Men prøv dig eventuelt frem med først at erstatte 1/5 af melet med mandelmel.
Man kan også eksperimentere med ris, boghvede, hirse, majs eller fuldkornrismel. Men man skal være opmærksom på, at hæveevnen er anderledes i de glutenfri meltyper, og derfor vil resultatet ikke blive det samme. Alternativt kan man tage fat i computeren og finde en kage uden mel, hvis der ikke er mere hvedemel i køkkenskabet.
Sukker:
Sødt skal der til i kagerne, og er sukkerkrukken tom – er der hjælp at hente i andre søde alternativer.
• Honning. For hver 100 gram i opskriften skal man bruge 70 gram honning. (sænk ovnens temperatur med 14 grader, når du bruger honning i stedet for sukker)
• Produktet Perfect Fit kan erstatte sukkeret i kageopskrifter. Det består af kostfibre og søder ligesom sukker. Den eneste ulempe er, at det er meget dyrere end sukker.
• Æblejuicekoncentrat. Brug 75 pct. af sukkermængden, der står i opskriften, og reducer opskriften med 3 spiseskefuld væske samtidig, da juice modsat sukker tilfører væske.
• Sirup. Brug 75 pct. af sukkermængden, der står i opskriften og træk 3 spiseskefuld væske fra – ligesom med æblejuicekoncentrat.
Kilder: peta.org, arla.dk og Caroline Fibæk
Maren Rolf Jeppesen skriver
Takker for en kanon go opskrift den er et hit her i huset
Vi har bagt dem flere gange og prøver hver gang at lave forskellige smags varianter.
Vi undervejs fundet ud af :
-hvis man presser lidt af væske ud af æblerne så bliver dejen ikke så våd.
– hvis man bruger papirforme skal man bruge bage spray ellers gror de fast
– Vi bruger ca. 1/2 tsk. Mere kanel end der står i opskriften.
I dag har vi lavet dem med æble, kanel og dadler ( kan varm anbefales selv kæresten er vild med dem ) og æble, gullerod og kanel.
Næste gang har vi tænkt os at prøve at lave variationer med abrikose, figner og frugt musli !! er spændt på hvordan det bliver.
Spisestuen skriver
Rigtig dejligt at høre, at du er glad for opskriften Maren 🙂 og mange tak for tip til flere variationer 🙂
Karina skriver
Rigtig gode muffins – tak for en dejlig blog med meget inspiration
julie skriver
Jeg har haft mine i ovnen i 45 min.nu og de stadig ikke bagt indeni. tværtimod smattede som nogle skriver
Søren skriver
Super god opskrift. Vi fik dem med lune med lidt pisket vaniliecreme ovenpå…..et kæmpe hit :-))
Iben Kullberg skriver
Jeg er blevet rigtig glad for disse muffins. Og spiser dem som alternativ til brød, ris, pasta, m.fl.
Jeg laver dem dog med banan og kokosmælk, i stedet for mandeldrik og æbler :o)
Julie skriver
Kan man bruge andet i stedet for ahornsirup?
Spisestuen skriver
Som der står i opskriften 😉 kan du erstatte med honning eller anden slags sukker, som du godt kan lide.
Marie skriver
Super dejlige muffins ….
Jeg har prøvet at varierer lidt …. Og følgende kan bestemt anbefales …. Soyadrik m. Kokos istedet for mandelmælk og kokosmel istedet for æble og så lige lidt cacaopulver…. Eller gulerødder istedet for æble og så en håndfuld rosiner og lidt kardemomme ….
lone skriver
Hvis jeg bruger sukrin gold skal jeg stadig bruge 3 spsk.
Spisestuen skriver
Jeg mener erstatningsforholdet er 1:1, så ja du skal bruge samme mængde, hvis du bruger sukrin.
lone skriver
Ved du om det søder på samme måde
Spisestuen skriver
Jeg må indrømme, at jeg ikke har erfaring med at bage med sukrin, så jeg ved det ikke.
Louise kornum skriver
Hej kan de fryses ?
Spisestuen skriver
Ja 🙂
louise skriver
Prøv siliconeforme i stedet – det er så meget nemmere, end at smøre alle formene med smør. Jeg her prøvet mange forskellige slags kage- og madmuffins i mine siliconeforme. De er altså et hit. Især de glatte forme. Når muffen er kølet af, så er de meget nemme,at vippe ud med en ske..
PS fin lækker lille havregrynssnack – bedre og sundere end musli bar
Tina skriver
Har lige fået testet dem i går. Kæmpehit! For mig var det rigtigt super at se alle indlæggene med forskellige måder at gøre det på, så jeg erstattede æblet med 2 junior bananer, undlod honning/sirup, puttede en spiseske tørrede tranebær i, 3 teskefulde chiafrø og toppede med blåbær. UHM! Her dagen efter smager de også helt fantastisk! Opskriften passer perfekt til 6 muffins, og i morgen vil jeg tilsætte flere chiafrø og lave en større portion, har kun 1 tilbage. Min cairn terrier er også helt vild med dem (ja, det lyder sært..). Tak for en suuuper opskrift, som jeg også som diabetiker kan bruge. Da jeg også er laktoseintolerant brugte jeg minimælk uden laktose i stedet for mandelmælk, så sparer jeg jo også lige de ekstra kalorier 😉
Trine skriver
Jeg er egentlig rigtig stor fan af denne opskrift, men jeg bliver gang på gang irriteret over at være tvunget til at lave dem i silikone forme som jo er et rent helvede at vaske op. Men uanset hvilke papirerforme jeg har prøvet, så sætter de sig totalt fast.
Har du mon selv nogle erfaringer med andre forme?
Spisestuen skriver
Jeg har fundet papirforme hos Netspiren.dk, som der bare intet hænger fast i.
Kig evt. i det her indlæg. Her er link og billede af æsken med formene.
http://spisestuen.dk/2016/07/aeggemuffins-med-hytteost-og-oksekoed/
Hilsen Lene
Marie Louise skriver
Jeg bliver nødt til lige at skrive til dig og fortælle dig at disse muffins bliver lavet hver eneste gang vores mødregruppe samles! Det er en absolut yngling! Vi eksperimenterer med fyldet fra gang til gang! Revet gulerod/rosin eller mørk chokolade er blandt favoritterne! Mange tak for en smadder go og nem opskrift!
Spisestuen skriver
Hvor er det skønt at høre! Tak for dejlig tilbagemelding 🙂
Hilsen Lene
Helle skriver
LÆKKER opskrift! Har lige bagt nogle til min søns fødselsdag i vuggestuen, og børnene elskede dem! Det samme gjorde jeg og resten af familien 🙂
Simin skriver
Hej.
Blev inspireret af din opskrift, og har lige prøvet den. Brugte gulerødder og kokosmælk, da der var det jeg havde. De blev så gode at jeg pludselig havde spist 3!
Tak, det er ikke første gang jeg laver dem.
Signa skriver
Nogen der ved om de kan laves om aftenen, opbevares på køl og bages om morgnen?
Chalotte skriver
Jeg har fuldt opskriften til punkt og prikke og brugte silikone form ..
men de blev meget grød / gummi agtige ..
hvad kan det være ..
har brugt lige præcis denne opskrift og har ikke lavet om på noget ?
Susan Grau skriver
De er et hit. Bagte dem med kærnemælk og natron. 25 minutter ved 160 grader varmluft. Smager dejligt.
Maria skriver
Elsker den her opskrift – lynhurtig morgenmad / snack!
Og så elsker jeg, at man i 2016 kommenterede på hvor man kunne mandeldrik – som jo nu kan købes ALLE steder
Bente skriver
Den her opskrift holder stadig her 7 år efter. Nem, lækker og kan varieres i en uendelighed, opskriften på en god opskrift.
Linda Damm skriver
Hej.
Jeg har aldrig brugt mandelmælk men 1 håndfuld mandler som jeg blender med 1 1/2 dl vand i stedet for. Det bliver rigtig godt og hakkede mandler giver også en god smag og fylde.
Jeg har lige lavet rabarbersaft og skal til at bage muffins så i stedet for et revet æble vil jeg bruge rabarber kompotten som var i overskud fra saften. Man kan bruge din opskrift på utallige måder som jeh har gjort igennem mange år, så tak for den. Rigtig god dag. Hilsen Linda Damm