En rest kødsovs, syltede chili, æg og ost – haps en lækker frokost til mig i dag! 🙂
Vi havde kødsovs tilovers fra i går, så den har jeg brugt. Den var “tør” i det, altså ikke meget sovs 😉 Hvis du har en vådere kødsovs, så tryk det meste af væden af, ellers bliver det lidt noget sjask.
Jeg har lavet dem i en velsmurt stål-muffinsform. De kan have en tendens til at hænge fast i papirformene, med mindre du finder nogle gode af slagsen, og dem havde jeg ikke flere af i skabet 😉
Men… om de hænger lidt i eller ej – de er absolut besværet værd 🙂 Lad dem stå nogle minutter i formen, inden du lirker og løsner dem, så går det lidt nemmere 😉
Jeg har nu fået fyldt lageret med mine uundværlige muffinsforme op, og du får lige et par billeder her. Både af formene og af en muffin pillet ud af formen direkte fra ovnen, og der hænger bare intet fast! Det er altså til at blive glad i låget over 🙂 Jeg køber formene hos Netspiren.dk. Om de kan købes andre steder, har jeg ikke undersøgt.
Ingredienser – 7-8 styk
En rest kødsovs – 1 skefuld til hver muffin (jeg har rigeligt på billedet)
6 æg
½ dl. fløde – kan erstattes af mælk
syltede milde grønne chili – kan undlades
revet ost – så lidt eller meget, som du har lyst til – jeg har brugt cheddar
Pisk æg og fløde sammen.
Smør formen rigtig godt med smør, og kom en skefuld kødsovs i hver.
Kom lidt chili på.
Hæld æggemasse over.
Drys med revet ost.
Bages i en 200 grader varm ovn ved almindelig ovn i 22-25 minutter.
Køl af nogle minutter, inden du løsner dem fra formen. De falder lidt sammen, når de køler ned.
Æggemuffinsene egner sig fint til at komme i fryseren.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.