I går havde jeg 5 store æbler, der var ved at være lidt trætte, så de blev kogt til mos med lidt vaniljesukker og 2 spiseskefulde kokospalmesukker (giver lidt brunlig mos). Du kan bruge almindeligt sukker til æblemosen, eller det kan helt undlades. Med æblemosen på køl, var der ikke langt til en skøn dessert i aftes 🙂 Jeg kan også finde på at spise det på alle andre tidspunkter af dagen, for det smager bare godt!
Når det er til dessert, rister jeg nødderne på panden med lidt ahornsirup, ellers laver jeg det bare med hakkede nødder. Jeg har brugt 10% græsk yoghurt. Den er rund og blød i smagen, men det er lidt forskelligt, hvad jeg har i køleskabet. Den på 2% er også skøn til.
Græsk yoghurt er én af de ting, man altid kan finde i mit køleskab. Jeg elsker det med frugt og bær på. En anden favorit er med blåbærsylt på toppen 🙂
Ingredienser – 2 personer
300 g. æblemos
200 g. græsk yoghurt 10%
30 g. pekannødder
1 spsk. ahornsirup – kan erstattes med honning
Æblemos er noget af det nemmeste at lave.
Æblerne skrælles og skæres i tern.
Kommes i en gryde med lidt vaniljesukker, evt. lidt sukker (jeg brugte 2 spsk. kokospalmesukker til 5 store æbler) og 1-2 spsk. vand.
Varmes op, og koger under jævnlig omrøring til æblerne er møre.
Det er forskelligt, hvor lang tid det tager – afhængigt at æblesort. Jeg havde Mutzu æbler, og de kogte i 5-10 minutter.
Æblemosen køles helt ned til køleskabskold, inden den bruges.
De grofthakkede pekannødder ristes på en tør pande, til de er gyldne.
Når de er gyldne, kommes ahornsirup på, og panden tages af blusset.
Rør lidt rundt, og hæld nødderne ud på et stykke bagepapir til afkøling.
Desserten samles med æblemos nederst i glasset, så et lag græsk yoghurt, et lag æblemos og de ristede nødder på toppen.
Webmaster godkender kommentarer til indlæggene, men de besvares ikke.